Büyük Bitcoin Madencilik Şirketi İşlemleri Duraklatıyor! Ne Olacak?

2 years ago 82

Poolin, varlıkları korumanın yanı sıra likidite ve operasyonları istikrara kavuşturmak amacıyla cüzdan çekimlerini durdurdu. Ekip, bir hafta içinde uygulanabilir çözümler sunmayı hedefliyor. Poolin, likidite sorunlarıyla karşı karşıya olduğu için PoolinWallet'ta tüm para çekme işlemlerini duraklatacağını duyurdu.

Poolin, 5 Eylül'de bir blog yazısı yayımlayarak Poolin sistemlerindeki tüm para çekme işlemlerinin, hızlı işlemlerin ve dahili transferlerin duraklatılacağını açıkladı. Bunun amacının varlıkları korumak ve likiditeyi dengelemek olduğunu belirtti.

Kullanıcılar Güvende

Kullanıcıların cüzdanda sahip olduğu tüm varlıkların güvende olacağı belirtildi. PoolinWallet, topluluğa bir güncelleme sunacak ve ayrıca bir hafta içinde uygulanabilir çözümler sağlamak için çaba gösterecek.

Poolin, kullanıcılara bir miktar telafi sağlamak adına 8 Eylül'den 7 Aralık'a kadar Bitcoin ve Ethereum madenciliği için sıfır ücret ve daha yüksek havuz katılım payına sahip kullanıcılar için başka teklifler sunacak. Havuz bakiyesinde 1 BTC veya 5 ETH'den fazla olan kullanıcılar bu promosyona bir yıl boyunca geçerli olacak.

Çin Baskıyı Artırıyor

Poolin, kripto madenciliğinin yasaklandığı ülkelerden birisi olan Çin'i merkez olarak kullanıyor. Şirketin merkezi Pekin'de bulunuyor ve madenciliğe yönelik baskılar sonunda onların da kapısını çalmış olabilir.

Çin, MicroStrategy'den Michael Saylor'ın trilyon dolarlık bir hata olduğunu söylediği, ülkedeki birkaç kripto madencilik operasyonuna son verdi. Bununla birlikte, Cambridge Üniversitesi'nden alınan veriler, büyük bir yeraltı operasyonunun var olduğunu da doğrular nitelikte.

Poolin’in 3AC ve BlockFi Ortaklıkları

Poolin'in hashrate oranı bir zamanlar %10'un üzerindeydi, ancak bu oran şimdi %6,8'e düştü. Foundry USA, AntPool ve F2Pool şu anda hashrate’in en büyük paylarına sahip olan havuzlar olarak dikkat çekiyor.

İlginç bir şekilde Poolin daha önce, her ikisi de piyasa çöküşü nedeniyle iflas eden Three Arrows Capital ve BlockFi ile çalışmıştı. BlockFi, kripto madencilerine yönelik hizmetleri genişletmek için Poolin ile ortaklık kurmuş, 3AC ve Poolin Wallet ise stratejik bir ortaklık oluşturmuştu.

Para çekme işleminin durdurulmasının neye işaret ettiği belli değil. Ancak, son birkaç ay içinde meydana gelen bir dizi olay göz önüne alındığında piyasaların gergin olduğu ise inkar edilemez bir gerçekmiş gibi duruyor.

Read Entire Article