Büyük Oyun Firmasının NFT MarketPlace Tarihi Belli Oldu!

2 years ago 142

2021 yılında birden popüler hale gelen video oyun şirketi GameStop, yaptığı son açıklamalar ile NFT sektörüne adım atacağını tescilledi. Yapılan açıklamalara göre firma, 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir NFT pazar yeri piyasaya sürecek.

GameStop NFT Gelişmeleri

Geçtiğimiz baharda GameStop’ın kripto para birimi alanında kişileri işe almaya başladığı haberleri ortaya çıkmıştı. Böylece firmanın bir NFT projesi üzerinde çalışmalara başladığı da anlaşılmıştı. Ayrıca Mayıs ayında platformun Ethereum üzerine inşa edileceği de ifade edilmişti ancak o dönemde detaylar net olarak belli değildi.

Daha sonra firma, NFT lansmanının başarılı olması amacıyla Ethereum’da hızlı işlemler için bir katman-2 ölçeklendirme çözümü olan ImmutableX ile ortaklığa vardıklarını açıkladı. Bu ortaklık 100 milyon dolarlık bir teşvik fonunu da beraberinde getirdi.

Ancak gerek bu haberlerin gerekse de son açıklamaların etkisine rağmen GameStop’un hissesi (GME) dün gece mesai sonrası işlemlerde %9,6 düştü. Analistlere göre bu düşüş, şirketin sessiz performansına bir yanıt olabilir. Bunlara ek olarak GameStop, 2021’in 4. çeyreğinde 147.5 milyon dolar zarar bildirdi, firmanın bir önceki yılın aynı döneminde 80,3 milyon dolar kazandığı göz önüne alındığında durumun bir nebze kasvetli olduğu ifade edilebilir. Ancak firma hiç durmadan yeni alanlara uyum sağlamak için çalışıyor..

GameStop ve NFT’ler

Video oyunu şirketinin hissesi, 2020’de finans piyasalarında meme coin çılgınlığını körükleyen birincil varlıklardan biri olarak manşetlerde yer aldı. Blackberry, AMC Theatres, Nokia ve Bed Bath & Beyond dahil olmak üzere diğer hisse senetleri, yatırımcıların bu hisse senetlerine para yatırmasıyla yükseldi. Bu firmalardan bazıları ise ivmeyi kripto para ekosistemine dahil olmak için kullandı.

Ötye yandan GameStop’un yaklaşmakta olan NFT lansmanı bu duruma bir örnek. Ayrıca AMC Theatre da Dogecoin dahil olmak üzere kripto ödemelerini bilet satışları için kabul etmeye başladı.

Read Entire Article