Cadı Avı Başladı! Terra CEO’su Firarda! 66 Milyon Dolar! İşte Şok Gelişme!

2 years ago 78

Terra (LUNA) krizinin yankıları devam ederken, şirketin CEO'su Do Kwon'un yargı  ve yakalama sürecine dair yeni haberler gündeme oturdu.

Sıkıysa Yakala: 3.313 Bitcoin!

Pasaportları Singapur tarafından iptal edilen Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon ve 5 arkadaşı hakkında dün Interpol tarafından kırmızı bülten ile arama başlatılmıştı. Mayıs ayında büyük bir çöküşe neden olan ve binlerce yatırımcıyı mağdur eden Terra krizinin üstünden aylar geçtikten sonra CEO Do Kwon ve ekibi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Medya tüm bu haberlerle çalkalanırken, Do Kwon, otoritelerden saklandığını reddetti.

27 Eylül tweetinde Kwon, "saklanmak için sıfır çaba sarf ettiğini" söyledi. Yönetici, yürüyüşlere ve alışveriş merkezlerine gittiğini de iddia ettti.  Kwon daha önce, devlet kurumları ile tam bir işbirliği içinde oduğunu ve saklayacak hiçbir şeyi olmadığını iddia etmişti. Bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Güney Koreli yetkililer harekete geçtikten kısa bir süre sonra, Terra Vakfı'na ait bir cüzdandan ülke dışında bulunan iki borsaya 3.313 adet Bitcoin (BTC) (66 milyon dolar) tranfer edildi. İddialara göre, Güney Koreli savcılar, transfer edilen bazı BTC'leri dondurma kararı aldı.

Yılan Hikayesi: Kaçmak ya da Kaçmamak!

Terra CEO'su ayrıca, birden fazla ülkede kendilerine karşı dava açıldığını ve savunmasını yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Etik olmayan hiç bir şey yapmadığını belirten Do Kwon önümüzdeki birkaç ay içinde gerçeğin gün yüzüne çıkacağını söyledi. Güney Kore merkezli medya kuruluşu Yonhap News, Kwon'un tweetine yanıt olarak, ülkedeki savcıların Kwon'un "firarda" olduğunu ve soruşturmayla işbirliği iddialarını reddettiğini bildirdi. BBC'ye göre, Güney Koreli yetkililer Eylül 2022'nin başlarında Kwon'un tutuklanması için bir emir çıkardı.

Ancak Kwon, Mayıs ayında şirketi Terraform Labs'ın bulunduğu Singapur'a gitmek için Kore'den ayrılmıştı. Yetkililer, Kwon'un tutuklanmamak için ülkeyi terk ettiğini söyledi ve Güney Koreli savcılar  Interpol'den Kwon'u kırmızı bülten listesine koymasını istedi. Ayrıca Seul'deki dışişleri bakanlığından pasaportunu iptal etmesini istediler. New York Times, Kwon'un Luna ve TerraUSD'nin çöküşünden hemen sonra kolluk kuvvetleri tarafından arandığını bildirdi. Terra krizi Mayıs ayında kripto piyasasının çökmesinde büyük rol oynadı. Güney Kore ayrıca, Kwon ve şirketinin vergi kaçırdığını ve dolandırıcılık faaliyetlerine karıştığını belirtti. Seul Güney Bölgesinden savcılar Kwon'u Kore'nin mali yasalarını ihlal etmekle suçluyor.

Read Entire Article