Calvaria Decentraland’e Rakip Olabilir mi?

1 year ago 79

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.

Şu anda dolaşımda 5 binin üzerinde farklı kripto para birimi bulunuyor. Ancak tanınmış sektör uzmanları, zaman geçtikçe bu blok zinciri ağlarının ve coinlerin yüzde 50 ila yüzde 75'inin teknolojik gelişmeler sonucunda kullanılamaz hale geleceğini tahmin ediyor.

Mevcut ayı piyasasında birçok kripto para birimi ciddi oranda değer kaybetti fakat bazı kripto paralar sahip olduğu vizyon sebebiyle çok az bir miktar düşüş yaşadı. Belli bir soruna odaklanan her kripto para yatırımcısının bu uzun vadeli yatırımları takip ettiği ve elinde tuttuğu iddia ediliyor.

Öte yandan iddialara göre, metaverse coinleri, Oyna-Kazan (P2E) oyunları ve NFT kart oyunları şu anda en çok dikkat çeken projeler arasında yer alıyor. Oyun alanındaki en etkileyici yeni gelişmelerin arasında, oyuncuların kripto para birimleri ve non-fungible tokenleri (NFT'ler) kullanarak para kazanma becerisi yer alıyor.

Oyna-Kazan (P2E) oyunları genellikle sistemlerinin ayrılmaz bir parçası olarak kripto ve NFT'lere sahip olduğundan heyecanı artırıyor olabilir. Ayrıca, oyun içi kazançlar oyun dünyasında yeni karakterler, silahlar ve hatta gayrimenkul satın almak için fırsatlar sunuyor. Tüm bu varlıkların alım ve satımının yapılması, heyecan faktörünü daha da artıran bir gerçek olabilir. Yatırımcılar, en iyi Metaverse coinlerini araştırıp gelecek vaat edenleri bulmaya çalışıyor.

Hal böyle olunca yeni projeler de dikkat çekiyor gibi görünüyor. Şu anda ön satışı devam eden Calvaria da bunlardan biri olarak lanse ediliyor. Birçok Metaverse projesiyle kıyaslanan Calvaria hakkında “Decentraland (MANA)'nın alternatifi olabilir mi?” sorusu en çok merak edilenler arasında yer alıyor gibi görünüyor.

Son bir haftaya baktığımızda yüzde 5,30’luk bir artış kaydeden MANA’nın piyasa değeri 1,2 milyar dolar. Buna istinaden bu yazıda hem Decentraland (MANA) hem de Calvaria (RIA) daha yakından ele alınıyor.

Decentraland (MANA) Nedir?

Decentraland, Ethereum zinciri üzerinde çalışan ve küresel bir kullanıcı ağını ortak bir sanal dünya işletmeye teşvik etmeyi amaçlayan bir platformdur. Decentraland (MANA), ağına dahil olan kullanıcılara çeşitli içerikler üreterek kazanç elde etme imkânı sunuluyor.

Decentraland, sistemin native tokeni olarak kullanılan ERC-20 tipi bir token olan MANA tarafından desteklenen sanal gerçeklik (VR) platformu olarak tanımlanıyor. Decentraland topluluk üyeleri, Decentraland'in temsil ettiği VR platformunun sanal bir parseli olan LAND'i satın almak için MANA'yı kullanabiliyor. LAND, Decentraland evrenindeki seyahat edilebilir, sınırlı 3 boyutlu alanı temsil eden değiştirilemez token (NFT’ler) olarak biliniyor.

LAND'ın mülkiyeti, sanal dünyanın bir parçasının mülkiyetini temsil ediyor. Decentraland yazılımı, diğer kullanıcılarla iletişim kurabilen ve dünya içi ödemeler, oyun oynama ve sanal içeriğin keyfini çıkarma gibi özelliklerden en iyi şekilde yararlanabilen kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunuyor olabilir. MANA, güncel olarak itibari para birimi veya diğer dijital para birimleri karşılığında alınıp satılabilir konumdadır.

Decentraland'in en önemli özelliklerinden birinin, oyuncuların tıpkı gerçek hayatta yapılan gibi sanal arazi satın alıp satabilme kolaylığına sahip olması olduğu ifade ediliyor. Oyuncular arazilerin birçoğunu da uygun şekilde kişiselleştirilebiliyor. Bu araziler, NFT'ler gibi varlıkların yardımıyla uygun şekilde temsil ediliyor. Ayrıca, bu varlıkların birçoğunun fiyatı gerçek bir arazi gibi yükselme eğiliminde olabiliyor. Dolayısıyla MANA'nın değerinin yükselmesine de katkıda bulunuyor.

Decentraland Coin Yorum

Decentraland, büyük ölçüde içerik oluşturmaya odaklanıyor. Kullanıcılar hayalindeki evler ya da kaleleri inşa etmenin yanı sıra, iç tasarımını da kendileri kişiselleştirebilir. Ayrıca markalar da reklam panolarını kiralayabiliyor. Geçmişte birçok köklü yatırım şirketinin Decentraland’in sanal evreninde yatırım yaptığı da manşetlerde yerini almıştı.

Başka bir örnek vermek gerekirse, dijital varlıklar satın alan Metaverse Group şirketi, çeşitli arazi parçaları satın almış ve bunları uygun şekilde birbirine bağlamıştı. Bunun sonucunda toplam değeri 2,4 milyon dolar olan bir parça ortaya çıkmıştı.

Bu, Decentraland'daki sanal arazi satışları tarihindeki en büyük satışı temsil ediyordu. Bahsettiğimiz bu özel satış Decentraland'daki Fashion Street Estate'te gerçekleşmişti. Sothebys, Samsung, Coca Cola, Netflix, Nike ve JP Morgan gibi çok sayıda büyük marka, Decentraland bünyesindeki varlıklara yatırım yapmıştı. Decentraland bir bakıma ulusal bir ekonomi gibi çalışıyor ve ekonomi ne kadar iyi performans gösterirse, o ekonomide kullanılan token (MANA coin) o kadar güçlü oluyor.

Özellikle META gibi dev şirketlerin Metaverse yatırımları arttıkça uzun vadede Decentraland native tokeni MANA'da da yükselişin yaşanacağı düşünülüyor. Başarılı olmak adına MANA coinin yükselmeye devam etmesi için, Decentraland'ın marka bilinirliğini önemli ölçüde artırması, Apple gibi teknoloji devi şirketlerin gelecek yıl çıkacak AR/VR teknolojisinin yüksek kalitede olması, kullanıcı deneyimini geliştirmesi ve NFT satışları gibi kullanıcı istatistiklerinin önemli bir sıçrama göstermesi gerekiyor.

İddialara göre uzman analistler, bir risk olsa da işin yaratıcı doğası ve dolayısıyla risk ile volatilitenin yüksek olması nedeniyle yatırımcıların portföyünde MANA’ya küçük bir yer açmaları gerektiğini düşünüyor.

Öte yandan iddialara göre, mevcut piyasa koşullarına bakıldığında, 2023 yılında bile MANA fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesinin çok altında kalacağı tahmin ediliyor. Piyasa koşulları iyileşirse, önümüzdeki yıllarda MANA fiyatının yükselme şansı olduğu söyleniyor. Yazının devamında Decentraland alternatifi olduğu iddia edilen Calvaria projesinden bahsediliyor.

Calvaria (RIA) Oyununun Öne Çıkan Özellikleri

Yeni kripto kart oyunu Calvaria, oyuncuların birbirlerine karşı savaşabilecekleri ve şu anda ön satışı devam eden RIA tokenini kullanarak PVP (oyuncuya karşı oyuncu) oyunlarında birbirlerine karşı oynayabilecekleri yepyeni bir fantezi kart oyunudur.

Ön satış etkinliğinde büyük yatırım çeken Calvaria, şu anda ön satış etkinliğinin 3. aşamasında ve yaklaşık 800 bin dolarlık fon toplamayı başardı. Şu anda 1 USDT, 50 RIA’ya denk geliyor.

Ethereum blok zinciri üzerinde kullanıma sunulan bir savaş oyunu olarak konumlandırılan Calvaria projesinin ana oyunu ise Duels of Eternity’dir. Ölümden sonraki yaşam motiflerinin görüldüğü Duels of Eternity oyununda ekibin açıklamalarına göre, 3 boyutlu modellemeler, heyecan verici olduğu düşünülen grafikler ve hikâye modu gibi seçenekler ile savaş oyunu tutkunlarının aradığı her şeyi bulabileceği özellikler yer alıyor. Oyuncunun temel amacı, ödüller ve çeşitli yükseltmeler elde etmek için karmaşık stratejiler ile taktikler kullanarak rakiplerini yenmek.

Oynadıkça kazandıran bu Oyna-Kazan (P2E) ekosistemi ile kullanıcılar sevdikleri etkinliği yaptıkça para kazanma şansı elde ediyor. Calvaria’da oyuncular, diğer kullanıcılara karşı savaşarak hem yeteneklerini sergileyebiliyor hem de oynadıkça NFT kartları ile çeşitli ödüller kazanabiliyor.

İlgi çekici tasarımlarının yanı sıra tamamen merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) bakış açısıyla geliştirilen Calvaria: Duels of Eternity oyunu bu nedenden dolayı ekibin iddialarına göre kripto topluluğu tarafından yalnızca bir Oyna-Kazan (P2E) kripto oyunu değil aynı zamanda bir Web3 oyunu olarak da kabul görüyor.

RIA token ise oyunun ana para birimi olarak oyunun tüm ekonomik sisteminin temelini oluşturuyor. Ekosistemde buna ek olarak, kullanıcıların oyunu oynayarak gelir elde etmelerine, oyun içinde kartlarının seviyesini yükseltmek için kullanmalarına, NFT tokenleri şeklinde yükseltmeler ya da NFT eserleri gibi oyun içi öğeler satın almalarına olanak tanıyan bir eRIA (Kazanılan RIA) tokeni de yer alıyor.

Yapılan açıklamalara göre oyun aynı zamanda oyun mekanikleri ve ekonomiyle etkileşim kurmanın ek bir yolunu da NFT koleksiyonları şeklinde sunacak. Bu koleksiyonların tokenleri, sahiplerine yarışmalarda stratejik bir avantaj sağlayacak. Yani özetle OpenSea, Rarible vb. gibi üçüncü taraf NFT platformlarında gelir elde etmek için yeni olanaklar yaratılacak.

Calvaria Herkesin Katkıda Bulunmasına İmkan Sağlıyor

Merkezi Olmayan Otonom Organizasyonlar (DAO), daha az potansiyel başarısızlık ihtimali ile daha merkeziyetsiz proje yönetimi vaatlerini temsil ettikleri için son zamanlarda oldukça popülerlik kazandı.

Sadece bu da değil, DAO'lar kendilerine yatırım yapan ‘kolektif fikirli’lerin zekasından yararlanabiliyor ve bu da rakiplerinden çok daha verimli olmalarını sağlıyor.

Bu ekibin iddialarına göre, Calvaria ekosisteminin merkezsizleştirme ve kitleleri dahil etme girişimlerindeki temel ilkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Calvaria DAO ekibe göre, projeyi yönetmek için gelişip büyürken herkesin oyun alanının ortamına katkıda bulunma ve bu ortam üzerinde bir etkiye sahip olma olasılığının önünü açacak. Calvaria ekosisteminin merkezsizleştirme ve oyuncuları dahil etme çabalarının temel taşlarından birinin de bu olduğu ifade ediliyor.

Calvaria Kripto Savaş Kartı Oyunlarında Çığır Açıyor

Toplam 10 aşamadan oluşan ön satış etkinliğinin henüz 3. aşamasında olmasına rağmen hızla ilerlediği iddia edilen Calvaria, sadece bu konuyla değil etkileyici iş yönetimiyle de dikkat çekiyor olabilir.

Calvaria, sadece Oyna-Kazan (P2E) mekaniğini içermiyor. Çünkü bu zaten kripto oyunlarında bulunan olmazsa olmaz bir özellik. Calvaria aynı zamanda oynaması ücretsiz olan free-to-play (F2P) özelliğine de sahip yeni bir fantezi kart oyunu olarak lanse ediliyor.

Hikâye modunun olmasının yanı sıra karakterlerin 3 boyutlu (3D) olması ekibin açıklamalarına göre onu Splinterlands ve Gods Unchained gibi birçok benzer oyundan farklı kılıyor. Bu özellikler, Calvaria'nın kripto oyun dünyasına getirdiği yüksek üretim değerlerinin bir göstergesi olarak görülüyor.

Calvaria oyununun native tokeni olan RIA’nın ön satışın son kısmı olan 10. aşamasındaki fiyatı 0,055 dolar olacaktır. Fiyatların aşama aşama yükseleceği bildirildiği için olabildiğince erken aşamada yatırım yapmak sizlere maksimum oranda kâr sağlayacaktır. İlk aşamada RIA satın alanların, ön satış 10. aşamasını tamamladığında yüzde 450 oranında kazanç elde edecekleri görülüyor. Toplam ön satışta 9,75 milyon dolar toplanması hedeflendiği de belirtiliyor.

Tüm bunlar göz önünde bulunduğunda Decentraland alternatifleri arasında ekibin iddialarına göre ilk sıralarda olan Calvaria’nın birçok Metaverse coinine rakip olacağı ifade ediliyor.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article