Canlı: Hazine Bakanı Yellen Konuşuyor! Kripto Para Açıklamaları!

2 years ago 127

ABD Hazine Bakanı Yellen direkt olarak kripto paraları gündeme alan bir konuşma yapıyor. Canlı olarak yeni açıklamalar geldikçe buradan paylaşıyor olacağız. Sayfayı yenileyerek en yeni açıklamalara anlık olarak ulaşabilirsiniz. Bitcoin dün FOMC tutanaklarının açıklanmasından önce yönünü aşağıya kırdı ve 44.000 doların altında kapanışlar yapmaya devam ediyor.

Hazine Bakanı Yellen Kripto Para

Kripto para yatırımcıları birkaç gündür bu konuşmayı bekliyordu. Türkiye saatiyle 17:30’da konuşmaya başlayan Yellen, kripto para düzenlemeleriyle alakalı açıklamalarda bulunacak. Geçmiş açıklamalarını hatırladığımızda bu ismin kripto paralara karşı mesafeli olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte sert açıklamalar Bitcoin fiyatını direkt olarak etkileyebilir. Yani volatiliteye hazırlıklı olmalısınız.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 7 Nisan 2022’de Amerikan Üniversitesi, Kogod İşletme Okulu Yenilikçilik Merkezi’nde dijital varlıklar politikası hakkında açıklamalar yapıyor. Bu etkinlik, Başkan Biden’ın “Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişimini Sağlama” başlıklı Yönetici Kararını takip ediyor.

Açıklamanın satır başları ise şöyle;

  • Yellen 17:35 itibariyle konuşmaya başladı.
  • Stablecoin‘ler veya potansiyel Merkez Bankası Dijital Para Birimleri gibi diğer dijital varlıklar, potansiyel fayda ve riskleri artırarak bir değişim aracı olarak daha yaygın olarak kullanılmayı başarabilir.
  • Düzenleyici çerçevelerimiz, özellikle finansal sistemi ve ekonomiyi bozabilecek riskleri yönetirken sorumlu inovasyonu destekleyecek şekilde tasarlanmalıdır.
  • Mümkün olan her yerde, düzenlemeler “teknoloji nötr” olmalıdır.
  • Vergi mükellefleri, hisse senetleri ve tahvillerdeki işlemlerde olduğu gibi IRS’a gelir raporlaması yapmalıdır. (IRS, ABD’nin İç Gelir Servisi’dir.)
  • Benim görüşüme göre, hükümetin rolü, tüm Amerikalılar için çalışan, ulusal güvenlik çıkarlarımızı ve gezegenimizi koruyan ve ekonomik rekabet gücümüze ve büyümemize katkıda bulunan sorumlu inovasyonu sağlamak olmalıdır. (Bu açıklama kripto paralar için pozitif kabul edilebilir)

Finans Dijitalleşiyor

Hazine Bakanı Yellen, teknolojinin finans ile uyumlu şekilde gelişimine devam ettiğini söyledi. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

“Dijital varlıklar nispeten yeni olabilir, ancak on yıllardır yapım aşamasında olan daha büyük bir eğilimin – finansın dijitalleşmesinin – parçasıdırlar. 1990’da 3 milyondan az internet kullanıcısı vardı. Şimdi, yaklaşık 4,5 milyar var ve finansal hayatımızın birçok yönünün, avuçlarımıza sığan internet bağlantılı küçük cihazlardan yönetilebileceğini kabul ediyoruz”.

Yellen, teknolojinin gelişmesi ve insanların merkezi kurumlara güvensizliği sebebiyle akıllı sözleşmelerin ve kripto paraların hızla büyüdüğünü kabul ediyor. Öte yandan önümüzdeki 6 ay boyunca yapılacaklara dikkat çekiyor.

“Başkan Biden’in Yürütme Emri, federal hükümetteki uzmanları, dijital varlıkların sorumlu gelişimini sundukları risklerle dengelemek için derinlemesine analiz yapmakla görevlendirdi. Bu görevler altı politika hedefi tarafından yönlendirilecektir: birincisi, tüketicileri, yatırımcıları ve işletmeleri korumak; ikincisi, finansal istikrarı sistemik riskten korumak; üçüncüsü, ulusal güvenlik risklerini azaltmak; dördüncüsü, ABD liderliğini ve ekonomik rekabet gücünü teşvik etmek; beşincisi, güvenli ve uygun maliyetli finansal hizmetlere adil erişimi teşvik etmek; ve son olarak, mahremiyet, insan hakları ve iklim değişikliği ile ilgili olanlar gibi önemli tasarım hususlarını dikkate alan sorumlu teknolojik gelişmeleri desteklemek. Önümüzdeki altı ay boyunca Hazine, bu hedeflerle ilgili temel raporlar ve tavsiyeler üretmek için Beyaz Saray ve diğer kurumlardaki meslektaşlarıyla birlikte çalışacak”.

Ayrıca CBDC konusunda aceleci olunmaması gerektiğinin de altını çizdi.

“Ulaşacağımız sonuçları henüz bilmiyorum, ancak bir CBDC yayınlamanın muhtemelen aylar değil yıllarca geliştirme gerektiren büyük bir tasarım ve mühendislik zorluğu sunacağı konusunda net olmalıyız. Bu nedenle, bir CBDC’nin Amerikan çıkarlarına sunabileceği zorlukları ve fırsatları anlamak için Başkan’ın araştırmaları ileriye taşıma konusundaki aciliyetini paylaşıyorum”.

Read Entire Article