Cardano (ADA) Grafikleri Alarm Veriyor: Düşüş Kapıda Mı?

2 years ago 86

Akıllı sözleşme platformu Cardano (ADA), Mayıs ayı dip seviyesinden bu yana nötr bir model içinde işlem görüyor. Grafiklerde oluşacak olumsuz bir durum, düşüş oranını büyük ölçüde hızlandırabilir.

Vasil Hard Fork Etkileri

Cardano'nun Vasil yükseltmesi 22 Eylül tarihinde piyasaya sürüldü. Geliştiriciler için yeni yetenekler birkaç gün sonra 27 Eylül'de kullanıma sunuldu. Vasil Hard Fork yükseltmesi, Cardano için şimdiye kadarki en kapsamlı yükseltme olarak tarihe geçerken, merkezi olmayan uygulama (dApp) özelliklerini iyileştirmesi bekleniyor.

Vasil Hard Fork yükseltmesine rağmen kripto para biriminin fiyat hareketi hala düşüş eğilimi gösteriyor. ADA, Ağustos 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 3.10 dolar seviyesine ulaşmasının ardından bugüne %86 oranında azaldı. Ayrıca aşağı yönlü hareket, azalan bir direnç çizgisini takip ettiği belirtiliyor.

ADA'da Düşüş Olası

ADA’nın düşüş ivmesi Mayıs ayından bu yana durmuş olsa da, fiyat henüz önemli bir yatay destek seviyesine ulaşamadı. Kripto para biriminin grafiklerindeki en yakın destek bölgesi 2018 ve Ocak 2021 zirveleri tarafından oluşturulan 0.36 dolar seviyesinde bulunuyor. Belirtilen bölge düşüş ivmesinden bu yana test edilmedi. Ayrıca aşağı yönlü harekete yol açan düşüş eğilimi çizgisi hala bozulmamış gibi görünüyor. Dolayısıyla kripto para biriminde uzun vadeli destek alanı olan 0.36 dolara doğru bir düşüş en olası senaryo gibi görünüyor.

Öte yandan günlük grafik, ADA'nın 12 Mayıs'tan beri yürürlükte olan simetrik bir üçgenin destek çizgisine ulaştığını gösteriyor. Destek hattına şimdiye kadar beş kez gerilemesi, nihai bir düşüşün en olası senaryo olduğunun bir işareti olabilir. Üçgenin aşağı yönlü bir hareketten sonra ortaya çıkması bu olasılığı daha da desteklediği söylenebilir. Ayrıca göreceli güç endeksi’nin (RSI) 50'nin altında yer alması, fiyat eğiliminin düşüş yönünde olduğuna dair bir başka işaret sayılabilir. Olası bir düşüş meydana gelirse, bir sonraki en yakın destek seviyeleri 0,323 ve 0,226 dolar seviyesi olabilir. Ayrıca ilk hedef, daha önce ana hatları çizilen uzun vadeli destek alanına da doğru oluşabilir.

Read Entire Article