Cardano (ADA) İçin Kritik Gelişme!

2 years ago 92

Cardano Projesi'nin arkasındaki yazılım şirketi Input-Output Global (IOG) kritik gelişmenin detaylarını paylaştı. Ay sonu yapılacak olan Vasil Hard Fork öncesi gelen güncelleme fiyata etki etmedi. Ancak ağın kullanım durumuyla alakalı sağladığı avantajlar sebebiyle yatırımcılar için uzun vadede bu gelişme olumlu görünüyor. İşte detaylar.

Cardano (ADA) Haberleri

Input-Output Global (IOG), uzun zamandır beklenen Vasil Hard Fork'un lansman tarihi yaklaşırken dün izinsiz Ethereum Virtual Machine (EVM) sidechain alpha’nın testnette piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu geliştirme geliştiricilerin Solidity tabanlı uygulamalarını Cardano Blockchain üzerinde oluşturmalarına izin verecek. IOG tarafından 28 Nisan'da yayınlanan bir blog yazısında, testleri devam eden geliştirmeyle alakalı şunlar söyleniyor;

“Bu yan zincir, geliştiricilerin Cardano'da Solidity akıllı sözleşmeleri yazmasına, EVM uyumlu DApp'ler ve ERC20 uyumlu tokenler (ve zamanla kendi yan zincirleri) oluşturmasına ve aynı zamanda Cardano'nun birçok avantajını elde etmesine olanak tanıyacak. Bu, kullanıcıların daha çevresel olarak sürdürülebilir bir blockchainde çok daha düşük ücretlerden ve daha hızlı ödeme sürelerinden yararlanacağı anlamına gelir. EVM yan zincirinin temel özellikleri, Ethereum yükseltmeleri ve araçlarıyla tam uyumluluk, Web3 cüzdan uyumluluğu, hisse kanıtı Ouroboros Byzantine Fault Tolerance konsensüs protokolünün kullanımı ve elbette, güvenliği devralma yeteneği olacaktır”.

ADA Fiyatı Yükselir Mi?

Ayılar tüm kripto para piyasasında hakimiyetini sürdürdüğünden Cardano (ADA) fiyatı da Vasil Hard Fork beklentilerine rağmen düşüyor. Göreceli Güç Endeksi, yazı yazılırken 50 nötr bölgenin altında kalıcılığını sürdürüyor. Aşağı doğru bir eğri üzerinde 36 endeksinde bir noktayı işaretleyen ayılar, bu göstergeyi daha da aşağı çekmek için çabalıyor. Para Akışı endeksi (MFI) de aşağı yönlü bir trend izliyordu. 52 konumunda olmasına rağmen, ayılar aşağı doğru bir eğride konumlanmış gösterge ile mücadeleyi kazanıyor gibi görünüyor.

Dün yükseltme duyurulduğunda, ADA tokeni 62.721 aktif adrese sahipti. Bu, bir gün önce kaydedilen 64.963 adresten %3'lük bir düşüşü temsil ediyor. Yazı hazırlandığı sırada ise bu, %2'lik bir büyümeyle 64.000'de sabitlendi.

Dün 842,8 milyon işlem hacmi kaydedilirken bu hızlı bir şekilde %50'nin üzerinde düştü.

Son 24 saat, 100.000 doların üzerindeki işlemlerde %56'lık bir düşüş yaşandı yani balina işlemleri de aşağıya doğru gidiyor. 1 milyon doların üzerindeki işlemler için bu düşüş %52’de kaldı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article