Cardano (ADA) İçin Yeni Müjde! Temmuz Ayında ADA Fiyatı Artar Mı?

2 years ago 109

Son birkaç ayda kripto para piyasalarının geri kalanından daha iyi performans gösteren Cardano için güzel günler yakın olabilir. Vasil hard forka az bir süre kaldı ve Cardano ekosistemi genişlemeye devam ediyor. Peki kısa vadede fiyata direkt etki edebilecek büyük gelişme ne? Cardano yatırımcılarını temmuz ayında neler bekliyor?

Cardano (ADA) İçin Yeni Müjde

Ekibi tarafından sağlanan son güncellemelere göre, Cardano'nun COTI ağı ile iş birliği içinde geliştirilen algoritmik stablecoini Djed, Vasil Hard Fork ana ağının piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra kullanılabilir olacak. Yakın tarihli bir COTI blog yazısında Djed ekibi, "Ayrıca Cardano'nun Vasil hard fork'unun gerçekleşmesini bekliyoruz. Vasil hard fork, Djed'i Mainnet'te güvenli bir şekilde çalıştırmak için gerekli olan ölçeklenebilirliğe izin verecek” ifadelerini kullandı.

Vasil testnet hard fork teklifi sunuldu. Bu sayede hard fork değişiklikleri 3 Temmuz'da test ağında canlı olarak görülecek. Borsalar ve SPO'lar (hisse havuzu operatörleri) en az dört haftalık teste ihtiyaç duyarlar, bu da Vasil ana ağ hard forkunun geçici tarihini temmuz ayının son haftasına atıyor. Djed ekibine göre, Vasi Hard Forkun tamamlanması ve nihai denetimin sonuçlanması, Djed'in ana ağda konuşlandırılmasının başladığının habercisi olabilir.

ADA Fiyatı Artar Mı?

Haziran ayında yapılması planlanan Vasil Hard Fork, Cardano ağının akıllı sözleşme yeteneklerini önemli ölçüde artıracak. Hali hazırda PoS mekanizmasıyla çalışan en büyük akıllı sözleşme platformu olan Cardano (ADA) henüz tam anlamıyla potansiyelini gösterebilmiş değil. Mayıs ve haziran ayındaki düşüşlere rağmen ADA fiyatı hard fork haberiyle güçlü kalmayı başardı. Eğer kripto para piyasalarının genel havası, temmuz ayında bir nebze iyileşirse ADA fiyatında çift haneli yükselişler görebiliriz.

Geçtiğimiz yıl Alonzo hard forku, Cardano fiyatının yeni ATH seviyesine ulaşmasını sağlamıştı. Temmuz ayının son haftasında gerçekleşmesi beklenen Vasil benzer bir etki gösterebilir. Daha da önemlisi Vasil sonrasında çok daha fazla popüler uygulamanın Cardano da kendine yer bulması olası görünüyor. Başta Djed olmak üzere ağa getirilecek yeni yeteneklerin ADA fiyatını desteklemesi umuluyor. Elbette burası kripto para piyasaları ve burada kesin konuşmak insanları genellikle yanıltır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article