Cardano (ADA) Yükseltmesinde Sona Gelindi: IOHK’dan Açıklama!

2 years ago 93

Cardano’nun (ADA) genel kullanıcı deneyimini ölçeklendirmeyi ve iyileştirmeyi amaçlayan merakla beklenen Vasil hardfork yükseltmesinde sona gelindi.

Yükseltme Açıklaması

Cardano’nun geliştirme firması olan Input Output Hong Kong’un (IOHK) açıkladığı verilere göre, beklenen projenin 3 Temmuz' tarihinde test ağındaki deneme süreci sona erecek. Akıllı sözleşmenin ana ağına uygulanacak olan yükseltme işleminin tamamlanmasının en az dört hafta süreceği belirtildi. IOHK’un yükseltme hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“Son birkaç dakika içinde Cardano’nun beklenen hardfork yükseltmesinin Testnet ağındaki deneme sürecinin sona ermesi için bir teklifte bulunduk. Akıllı sözleşmemizin ana ağına uygulanması planlanan hardfork yükseltmesi için geri sayımı başlattığımızı bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Yeni Vasil hardfork yükseltmesi (1.35.0) için oluşturulan test ağı bloklarının %75 oranından fazlası başarıyla tamamlandı ve artık güvenli bir şekilde piyasaya sürülmeye hazır.”

Daha Verimli

Bununla birlikte dört haftalık genişletilmiş zaman diliminin, geliştiricilerin yanı sıra kripto para borsalarına ana ağı tam olarak test etme ve gerektiğinde dahili ayarlamalar yapma fırsatı vereceğini belirtti. IOHK yeni yükseltmenin "çok daha iyileştirilmiş komut dosyası performansı ve verimliliği aracılığıyla daha iyi bir geliştirici deneyimi sağlayacağını" ileri sürdü.

Öte yandan hardfork yükseltmesine, Aralık ayında vefat eden bir Cardano topluluğu üyesi ve blockchain savunucusu olan Vasil St. Dabov'un anısına ithafen “Vasil” adı verildi. Geçtiğimiz Nisan ayında Cardano, 70 KB'den 80 KB'a arttıran bir yükseltmeden, sadece üç ay sonra ağının blok boyutunu 80 ‘den 88 KB'a %10 oranında artıran bir yükseltme gerçekleştirdi. Tüm bu geliştirmeler ile blok boyutunun yaklaşık %26 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Yazı kaleme alındığında Cardano (ADA) 31 Mayıs’ta görülen aylık en yüksek seviye olan 0.67 dolar seviyesinden yaklaşık %32.8 oranında düşüşle 0,45 dolardan işlem görüyor. Ayrıca ADA, piyasa değerine göre 8. sıradaki kripto para varlığı.

Read Entire Article