Cardano Ağında Yeni Gelişme: ADA Yükselişe Geçti!

2 years ago 95
Okuma Süresi: 2 Dakika

Cardano ağından elde edilen son verilere göre bugüne kadar beş milyondan fazla NFT piyasaya sürüldü. Bir analiz firmasının sunduğu raporlara göre, akıllı sözleşmenin blok zincirinde yayımlanan yerel varlıkların sayısı şu anda 54.831 farklı para basma politikasıyla 5.019.030 seviyelerine ulaştı.

Yüksek İşlem Hacmi

Cardano blok zinciri geliştirdiği akıllı sözleşmesi gereğince dijital varlıklarını yerel olarak oluşturabilir, bunlarla etkileşime girebilir ve silebilir. Ayrıca blockchain ağı “yerel” yatırımcılarına akıllı sözleşmeleri kullanmak zorunda kalmadan bu özel varlıklarla etkileşime girebilme imkanı sunuyor.

2020 yılında Cardano’nun yaratıcısı Charles Hoskinson oluşturdukları blok zinciri hakkında şunları söylemişti:

 “Cardano yatırımcılarına yüzlerce dijital varlık, binlerce dApp, tonlarca ilginç proje ve çok sayıda benzersiz fayda sağlayacaktır. Bu faydaların, yatırımcılarımız ile birlikte Cardano ekosistemini çok daha iyi konumlara getirmesini bekliyoruz”

Bununla birlikte Charles Hoskinson, geçtiğimiz yıllarda bulunduğu bu tahminlerin gerçekleşmediğini öne süren bir eleştirmene yanıt olarak Cardano’da basılan milyonlarca dijital varlığı işaret etti.

Yanı sıra akıllı sözleşme son 24 saatte 9.15 milyar dolarlık seviyesiyle düzeltilmiş işlem hacimlerinde Bitcoin ve Litecoin gibi önde gelen kripto para birimlerinden daha iyi bir performans gösterdiği öne sürüldü.

ADA %12 arttı

ADA fiyatı piyasalardaki toparlanmadan önce 27 Mayıs tarihinde 0,44 doları test etti. Kripto para birimi bu ayın en düşük seviyesi olan 0,39 dolardan %33 oranından fazla bir yükseliş gösterdi. Yazı kaleme alındığında ADA, yaklaşık %12 artışla 0,518 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Yaşadığı son artış ile birlikte art arda pozitif fiyat hareketinin üçüncü günü.

Edinilen son istatistiklere göre, Cardano ağı üzerinde daha önce hayata geçirilen 943 projeye ek olarak 986 yeni proje inşa ediliyor. Akıllı sözleşme yakın zamanda toplam 88 proje başlatılırken, NFT projelerinin sayısı 5.727’ye yükseldi. Ayrıca Github bu hafta toplam 3.028 bağlantıya ulaştı.

Read Entire Article