Cardano’nun (ADA) Vasil Yükseltmesi Öncesinde Yeni Kilometre Taşı!

2 years ago 86

Önde gelen akıllı sözleşme platformu olan Ethereum’un (ETH) aylardır beklenen yükseltmesinin etkisi kripto para piyasalarında devam ederken, popüler altcoin olan Cardano (ADA) yeni bir kilometre taşını geride bıraktı.

ADA'nın Ethereum Hedefi

Cardano Blockchain araştırmacısı Cardanoscan'a göre, akıllı sözleşme platformu son günlerde toplam işlemi 50.000.000 seviyesini aştı. Ayrıca Cardanoscan'dan elde edilen veriler, bu işlemlerin yaklaşık 920.000'inin son 15 gün içinde gerçekleştiğini de belirtiyor. 22 Eylül tarihinde gerçekleşmesi planlanan Cardano'nun Vasil hard fork’u, ADA'nın kurucu ortağı Charles Hoskinson tarafından daha önce belirtildiği gibi, dişli rakibi Ethereum’a karşı hedeflerini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştıracak. Charles Hoskinson açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bizimle diğer herkes arasındaki mesafenin giderek arttığı daha açık hale geliyor. Cardano'yu dünyanın finansal işletim sistemi olacak şekilde kurduk. Bankalara ihtiyaç duyulmayan bir dünya inşa etmeyi hedefliyoruz. Tek bir küresel adil pazara sahip olma adına, banka hesabı kullanmayanlara ekonomik kimlik vermek için bir topluluk kurduk. Çılgınca bir görev ve kapsamı çok geniş ama Vasil'in 22 Eylül tarihinde gelmesiyle, bu hedefimiz çok daha ulaşılabilir hissettiriyor.

ADA Yükseltme Tarihi

Charles Hoskinson, planlanan hard fork tamamlandığında Cardano'nun daha taşınabilir, kullanışlı ve ölçeklenebilir hale gelerek bir ekosistem olarak gelişmeye devam edeceğini ileri sürdü. Vasil hard fork, kripto para piyasasının en büyük ikinci altcoin’i olan Ethereum’un Proof-of-Work (PoW) konsensüs mekanizmasından, Proof-of-Stake (PoS) mekanizmasına geçmesinden sadece bir hafta sonra başlayacak ve esasen madenciliği modası geçmiş hale getirecek.

Öte yandan Ethereum’un piyasaya sürmüş olduğu yükseltme, ETH'nin token arzını azaltacak, blok zincirini daha çevre dostu hale getirecek ve işlem ücretlerini azaltacaktır.

Yazı kaleme alındığında ADA 0.4688 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bu seviye son yedi gün içerisinde yaşanan %10.3 ve son 24 saat içerisinde gerçekleşen %3.6 oranında bir değer kaybını temsil ediyor.

Read Entire Article