Cardano Tüm Rakiplerini Solladı! 3. Sıraya Nasıl Gelmeyi Başardı?

1 year ago 71

2021'deki ve hatta 2022'deki genel non-fungible token (NFT) düşüşüne rağmen, Cardano'nun NFT alanı hızla genişliyor. Aslında Cardano, NFT ticaret hacmindeki artışın bir sonucu olarak en büyük 3. NFT protokolü haline geldi. İki dev olan Ethereum ve Solana'nın hemen arkasındalar.

Kripto piyasasının en gelişmiş ekosistemlerinden birinin Cardano olduğu söyleniyor. Cardano etrafında yayılan FUD'a rağmen, protokol kripto ayı koşusunun ortasında gelişmeye devam ediyor. Blockchain ve merkezi olmayan uygulamalar (dApps) analiz şirketi DappRadar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Cardano bu çeyrek itibariyle işlem hacmine göre üçüncü en büyük NFT protokolü konumunda.

Genel Olarak NFT'lerin Düşük Performansı

NFT'ler ya da diğer bir ifade şekliyle blok zinciri üzerinde kaydedilen dijital sanat ve koleksiyon ürünleri, işlem hacimlerinde keskin bir düşüş gösterdi. Bu yılın Ocak ayındaki rekor seviyeden Eylül ayında %97'lik bir düşüşle sadece 466 milyon dolara geriledi. Hacim bakımından en büyük NFT ticaret platformu olan OpenSea, sadece iki ay öncesine kıyasla satışlarda %75'lik bir düşüş yaşadı.

Bloomberg tarafından yapılan bir açıklamaya göre, hızla sıkılaşan para politikası spekülatif varlıkları yatırım akışından mahrum bırakarak, azalan NFT çılgınlığını da içeren kripto para sektöründe 2 trilyon dolardan daha büyük bir erimeye katkıda bulundu.

Cardano'nun NFT Pazarındaki Yükselişi

Ancak, önceki 30 gün içinde 191 milyon dolarlık NFT hacmiyle Cardano, Solana ve Ethereum'un ardından üçüncü en büyük NFT protokolü haline geldi. NFT piyasa izleyicisi OpenCNFT, son 24 saatlik zaman dilimindeki artışı açıkça gösterdi.

Cardano'nun 24 saatlik hacme göre toplama payı açısından en büyük NFT projesi olan The Ape Society tarafından 10.000 ADA taban fiyatına ulaşıldı. Cardano ağında Mayıs ayından bu yana en fazla işlem toplam 82.880 ile gerçekleşti. Bu rakamlarla blok zinciri ağı aydan aya %75'lik bir artış kaydetti.

Bir dizi gecikmenin ardından 22 Eylül'de çevrimiçi olan ve ağın çalışma kapasitesini iki katına çıkaran Vasil güncellemesi işlem hacmindeki artıştan büyük ölçüde sorumlu konumda. Güncelleme, geliştiriciler için zincir geliştirmeyi kolaylaştıran ağın akıllı sözleşme dili Plutus v2'nin yayınlanmasına da yol açtı.

Read Entire Article