Çarpıcı Veri: Bitcoin Yatırımcılarının Yüzde 50’sinden Fazlası Kârda

2 years ago 90

En büyük kripto para Bitcoin (BTC), 21 bin doların üzerinde işlem görmeye başlamasıyla yeniden yatırımcılardan ve trader'lardan ilgi görmeye başladı. Fiyatın yukar yönde ivme kazanarak yükselmesi, kripto para trader'ları ve yatırımcılarının çok ihtiyaç duyduğu rahatlamayı sağlamış olsa da en büyük kripto paradaki yükselişin sürdürülebilir olup olmadığı konusu tam bir muamma.

Kâr vs Zarar: Hangi Taraftasınız?

Bitcoin, 20 bin dolardaki psikolojik seviyeyi hızla geçmiş olsa da tehlike geçmiş değil. En büyük kripto para yazım sırasında 21 bin 800 dolar ile 22 dolar arasındaki direnç bölgesinin altında, 21 bin 326 dolardan işlem görüyor. CoinMarketCap'in verilerine göre BTC, son 24 saatte yüzde 2,13 ve son 7 günde 7,44 yükseldi.

Bitcoin'in geçmişte kaydettiği tepe noktalara ulaşmadan önce kat etmesi gereken uzun bir yolculuk olduğunu söylemeye gerek yok. Bununla birlikte, fiyattaki bu yükseliş bir dizi olumlu sonuçla geldi; BTC tutan yatırımcıların kâra geçmesi gibi. Bu doğrultuda, 10 Eylül itibariyle BTC yatırımcılarının yüzde 50'sinden fazlası güncel fiyatlarla kârlı bölgede seyrediyor. Bu kesinlikle olumlu bir gösterge olarak kabul edilebilir.

Veri platformu IntoTheBlock'un sağaldığı verilere göre yatırımcıların yüzde 53'ü güncel fiyatlarla kâra geçmiş durumda. Kripto varlığın fiyatındaki son 7 gündeki yüzde 8'e yakın yükseliş daha fazla yatırımcının kripto para piyasalarında bir kez daha kazanç sağlamasına yardımcı oldu. Öte yandan Bitcoin yatırımcılarının yüzde 39'u zararda. Bunun yanı sıra, zamana göre yatırımcı görünümü de olumlu bir senaryoyu işaret ediyor. Tüm Bitcoin yatırımcılarının yüzde 62'si BTC'lerini bir yıldan uzun bir süredir satmadan tutarken, yüzde 32'sinin 1 ila 12 ay süre boyunca tuttuğu görülüyor. Satmadan BTC tutan yatırımcıların yaklaşımına daha fazla destek veren Glassnode verileri de benzer bir eğilime işaret ediyor; bakiyesi 1 BTC ve üstünde olan adreslerin sayısı rekor tazeledi. Genel olarak fiyatların düşüş trendinde olmasına rağmen yatırımcıların varlıklarını satmadan tuttukları görülüyor.

Satmadan tutma oyununda BTC'ye yatırım yapan devlerin de yavaş yavaş geri döndükleri görülüyor. ABD'li yazılım şirketi ve en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı MicroStrategy'nin 9 Eylül'de SEC'e yaptığı bildirimde daha fazla Bitcoin alımını finanse etmek için 500 milyon dolara kadar hisse senedi satmayı hedeflediğini belirtti. MicroStrategy, 2020'den bu yana hisse senedi ve tahvil satışlarından toplanan fonları kullanarak 2 milyar dolardan fazla değerde yaklaşık 130 bin BTC satın aldı. Şirketin bu eğilimini devam ettirme konusunda kararlı olduğu görülüyor.

BTC için Sırada Ne Var?

Bugüne kıyasla çok daha zor günlerin geride bırakıldığı Bitcoin'de daha zorlu günlerin yaklaşıp yaklaşmadığı belirsizliğini koruyor. BTC, son göz kamaştırıcı yükselişine rağmen 2021'in Kasım ayından bu yana değerinin üçte ikisinden fazlasını kaybetti. Bu kayıp bir bütün olarak kripto para piyasalarını sarstı.

Şimdi yatırımcılar ve trader'lar son yükselişteki kazanımların korunup korunmayacağını merak ediyor. Özellikle 13 Eylül'de TSİ 15.30'da açıklanacak olan ABD Ağustos ayı TÜFE verileri kazanımların korunması ya da kaybedilmesi noktasında belirleyici olacak gibi duruyor.

Read Entire Article