Celsius’un Likidite Probleminde Yeni Gelişme: Borç Ödendi Mi?

2 years ago 95

Kripto para kredi platformu Celsius, likidite krizi sebebiyle tüm işlemlerini kapatmıştı. Celsius'un borçları için son durum!

Celsius Borcunu Ödedi

Bir Ethereum ağı Blockchain gezgini olan Etherscan’den alınan verilere göre, Celsius MakerDAO'ya olan borcunu tamamen ödedi. Şirketin yaptığı ödeme karşılığında yaklaşık 456 milyon dolar değerinde Bitcoin'in kilidi açıldı. Ayrıca MakerDAO’nun kredi stratejisinde 1 milyar dolarlık potansiyel bir kayıp yaşandığı ileri sürüldü.

Etherscan’den açıklanan verilerine göre, likidite kriziyle mücadele eden kripto kredi şirketine ait olduğu belirlenen bir cüzdan, bugün 41 milyon dolarlık borcunu tamamen geri ödedi ve karşılığında şirkete ait yaklaşık 456 milyon dolar değerinde Bitcoin’in serbest bırakıldı. Ödemede kullanılan cüzdan, borcun ödenmesinden kısa bir süre sonra MakerDAO kasasını kapattı.

MakerDAO, kullanıcıların teminat yatırdıklarında DAI stablecoin'i basmasına izin veren bir DeFi protokolüdür. Celsius ise yatırımcılar için bir aracı görevi gören ve MakerDAO gibi DeFi protokollerinde bulunan fırsatlardan yararlanan bir "CeDeFi" platformu. Celsius ve diğer bazı büyük kripto para şirketleri, Terra ekosisteminin çöküşü ve kripto para piyasalarında yaşanan derin düşüşlerin ardından son haftalarda büyük likidite sorunlarından muzdarip.

Celsius'un Stratejisi

Celsius, teminat oranını artırmak ve bir tasfiyeyi önlemek için 12 Mayıs tarihinden itibaren birçok kez BTC ve DAI'yi MakerDAO kasasına ekledi. Zaman içinde kasaya eklenen toplam değer 1,8 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Celsius'un yaşadığı problemin nedeni olarak ise  bir tasfiyeden kaçınmak için DAI'yi geri ödemeye devam etmek zorunda kalması ve şirketin MakerDAO'da bulunan kasayı açtığından beri Bitcoin fiyatının düşmesi olduğu gösterildi.

Kripto para kredi platformu, geçen ay tartışmalı bir şekilde müşterilerin para çekme işlemlerini duraklattı. O zamandan beri şirket, potansiyel iflasla başa çıkmasına yardımcı olması için danışmanlar tuttu. Aynı zamanda şirket Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve dört farklı ABD eyaletinden düzenleyiciler tarafından soruşturma altında .

Read Entire Article