Chainlink (LINK) Alınır Mı? Uzun Vade Altcoin Sepeti!

2 years ago 91

Günlük al/sat yaparak kripto paralarda kazançlı çıkmak oldukça güçtü. Bu sebepten çok sayıda yatırımcı uzun vadeli hedeflere odaklanıyor. Kripto paralarda ciddi paralar kazanan yatırımcılara bakıldığında da ağırlıklı olarak uzun vadeli yatırımcılar dikkat çekiyor. Örneğin 100 dolardan Bitcoin alıp bugüne kadar beklemek güçtür. Bitcoin için 100 dolarlı fiyatları geride bırakalı çok oldu. Peki bugün hangi altcoinler alınabilir?

Chainlink (LINK)

Yaygın olarak kullanılan bir oracle ağı olan Chainlink, bu yılın ilk yarısında muazzam bir büyüme kaydetti. Platformun son çeyrekteki performansıyla ilgili bir rapora göre Chainlink, kullanıcılarına ağın 1000'den fazla merkezi olmayan oracle ağını destekleyecek şekilde büyüdüğünü ve 12'den fazla farklı blockchain de barındırılan 1350'den fazla projeyi desteklediğini bildirdi.

Oracle ağı, zincir üzerinde 3.000.000'den fazla veri noktası teslim ettiğini ve 7.000.000'den fazla rastgelelik isteğine hizmet ettiğini belirtti. Son çeyrekte ekosistem güncellemeleri ve entegrasyonlar açısından oldukça başarılı olmasına rağmen, ağın yerel tokeni arklı bir hikaye anlatıyor. Öyleyse, LINK’in bu dönemde nasıl bir performans gösterdiğine daha yakından bakalım.

Nisan ve haziran ayları arasında Chainlink'in yerel tokeninin fiyatı yeni düşük seviyelere ulaştı. Nisan ayındaki kripto para piyasası krizinden önce, altcoin 16,9 dolarlık bir endeks fiyatı gördü. Ancak, son çeyrekte piyasadaki gerileme derinleştikçe kripto paranın fiyatı da düştü. Haziran ayını 6,02 dolar fiyatla bitiren LINK sadece 90 günde %64 düşüş yaşadı.

Chainlink (LINK) Alınır Mı?

CoinMarketCap'ten alınan verilere göre, kripto para, son 24 saatte %0.12'lik bir artış görerek, yazı hazırlandığı sıra 6,1 dolardan alıcı buluyor. Chainlink (LINK)’in zincir üzerindeki performansına bir bakış, 10 Mayıs ile 21 Mayıs arasında bazı ilginç hareketler gösterdi. Bu süre içinde, altcoin bazı önemli metriklerde keskin artışlar kaydetti ve ardından keskin bir düşüş yaşadı. Örneğin, ağdaki yeni adreslerin sayısı 10 Mayıs'a kadar artmaya başladı. 12 Mayıs'ta 2342 yeni adresi işaretledikten sonra, kademeli olarak düştü ve 21 Mayıs'a kadar 691 adrese geriledi. Yine 13 Haziran'a kadar bu, 1739 yeni adrese ulaştı. Haziran ayının son gününde ağda oluşturulan 1131 adresle sona erdi.

Benzer şekilde, LINK ile işlem yapan benzersiz adreslerin sayısı 10 Mayıs'ta 3010 adresten 12 Mayıs'a kadar 5882'ye yükseldi. Bunu, 21 Mayıs'ta 1716'ya kadar düşük bir düşüşe yol açan bir düşüş izledi. Nisan ve Haziran ayları arasında ağdaki günlük aktif adresler %66 arttı.

10 Mayıs ile 21 Mayıs arasında, LINK coinlerinin borsalardan aktif olarak çekilmesi arttı ve ardından düştü. İkinci çeyreğin sonunda, aktif geri çekilme, 3 aylık dönemde %24'lük bir büyüme görmüştü.

7 günlük hareketli ortalamada gözlemlenen çeyrek ile ikinci çeyrek, borsalardan girilenden daha fazla LINK çıkışıyla sona erdi.

Uzun vadeli yatırımcılar için LINK genellikle altcoin sepetlerinde kendine yer bulabiliyor. Birkaç pozitif özelliğinden dolayı kazançlı bir seçenek olabilir.

  • Oracle alanında ortaya çıkan çok sayıda proje var. Ancak Chainlink bu alanda neredeyse tekelleşti. Alternatifleri şimdilik ondan iyi iş çıkaramıyor.
  • Ayı piyasalarında da kripto projelerine verdiği hizmet sayesinde fayda üretiyor.
  • Birçok ülkede oluşturdukları topluluklar spam Tweetler atmak yerine daha fazla geliştiriciyi ekosisteme dahil etmek için eğitimler, etkinlikler düzenliyor.
  • Eski bir kripto para ve geçmişte zorlu ayı piyasalarında geçerken hayatta kalmayı başardı. 2021 yılında ortaya çıkan ve halen devam eden ayı piyasalarında silinip silinmeyeceği belli olmayan projelere göre daha fazla güven veriyor.
  • İstikrarlı şekilde büyümeye ve hizmet verdiği projeleri artırmaya devam ediyor.

Peki hiç negatif yönü yok mu?

  • Genel olarak kripto para piyasaları resesyon riskiyle baskı altında. Ne kadar iyi olursanız olun kripto para piyasalarından daha fazla para çıkışı oldukça fiyatınız düşer. Chainlink (LINK) veya diğerleri burada bir istisna olamaz. Yani bugün ucuz görünen 6 dolar seviyesinin tekrar görülmesi için birkaç yıl beklemek gerekebilir.
  • Chainlink, geliştirici topluluğunu büyütmeye ciddi emek harcıyor. LINK fiyatının yeniden 40+ dolarla ulaşması gibi bir motivasyonu ve öncelikleri yok.
  • Düşük piyasa değerine sahip altcoinler gibi listeleme haberleriyle çift haneli yükseliş yapması mümkün değil. Neredeyse tüm itibarlı borsalarda işlem görmeye devam ediyorlar.

Uzun vadeli altcoin sepeti oluşturmaya çalışan yatırımcılar LINK gibi gerçekten fayda üreten ve geçmiş ayı piyasalarından sağ çıkmayı başaran alternatiflere daha fazla yönelebilir. Bugün GARI isimli tokenin çöküşünü izledik, Mayıs ayında LUNA ve UST’nin iflası tüm piyasaları etkiledi. Bundan sonra da birçok kripto paranın sıfıra gittiğini göreceğiz. Geçmişte de oldu bugünden sonra da olacak. LINK bugüne kadar hayatta kalmayı başarmış olsa da onun 2023,2024 yıllarına sağ çıkacağının garantisi yok. Ancak az sayıda fayda üreten projenin arasında dikkat çektiğini söylemeli ve hakkını iade etmeliyiz. Yatırımcıların kendi araştırmalarını yaparak risk profillerine uygun yatırımlar yapması gerekir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article