Chainlink (LINK) Kurucusundan SWIFT Ortaklığında Son Durum!

1 year ago 70

Chainlink’in (LINK) yaratıcısı Sergey Nazarov, önümüzdeki yıl için kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi adına bazı tahminlerde bulundu.

Kripto Paralara Güvenlik Önlemi

Tanınan isim Sergey Nazarov yeni bir röportajında, belirli güvenlik önlemlerinin alınmasıyla birlikte birden fazla blok zinciri arasında daha fazla kripto para uygulamasının çalışmaya başlayabileceğini ileri sürdü. Sergey Nazarov açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle kripto para ekosisteminde güvenliği arttırmanın zaman alacağına dair bir uyarıda bulunmalıyım. Ancak bu yönde yapılan çalışmalarının artması durumunda kripto para birimlerinin 2023'te giderek daha fazla yerleşmeye başlamasını bekliyorum. Dolayısıyla önümüzdeki yıl, giderek daha fazla uygulamanın piyasaya sürüleceğini düşünüyorum. CCIP (Cross-Chain Birlikte Çalışabilirlik Protokolü) yardımıyla, farklı zincirler üzerinde birden çok parçadan oluşmaya başlayarak zincirler aralarında hiper bağlantılı bir hale gelebilir.

SWIFT Yenilikleri

Bununla birlikte Sergey Nazarov, birçok blok zinciri arasında ayrıntılı iletişime izin vermeyi amaçlayan projenin CCIP teknolojisini kullanarak Chainlink'in SWIFT ile ortaklığının bir sonraki aşaması hakkında bir ipucu da veriyor. Ayrıca bankacılık kurumları arasında birden fazla zincirde faaliyet gösterme kabiliyetine sahip olmak adına güçlü bir talep olduğunu da belirtti. Tanınan isim konu hakkında şunları vurguladı:

SWIFT ve birden fazla banka ile ikinci bir proof-of-concept’in ilk aşamaları üzerinde çalışıyoruz. Çalışmanın temelinde, kamu zincirleri ile bankacılık altyapısı dünyasındaki birden fazla zinciri bağlamak için CCIP'yi kullanmak istiyoruz. Çünkü teminat ve likidite hem kamu zincirlerinde hem de özel bankacılık zincirleri gibi farklı alanlarda yaşayacak. Tıpkı uygulamaların kullanıcılara, teminata, likiditeye, tüm bunlara çeşitli kamu zincirlerinde ve özel zincirlerde erişmek istediği gibi.

Son olarak Sergey Nazarov, Chainlink'in CCIP'sinin, çeşitli blok zincir tabanlı faaliyetlerde bulunmak için ihtiyaç duyan bankacılık kurumlarından, kendisine yüz trilyonlarca dolar değerinde yatırım çekebileceğini öne sürdü.

Read Entire Article