Cheeky Crypto’nun Altcoin Sepeti! Bu 10 Altcoin, Fiyatlarını 2022 Yılında Katlayabilir!

2 years ago 157

Kripto para yatırımcılarının uzun vadeli yatırım sepetleri oluşturması çoğu zaman daha iyi kazançlar elde etmelerine sebep olur. Kısa vadeli alış/satışlar ise genellikle pişmanlık getirmiştir. Popüler kripto kanallarından Cheeky Crypto, takipçilerine 10 altcoinden oluşan ve bu yıl fiyatını katlayabilecek kripto paraları paylaştı.

Cheeky Crypto’nun Altcoin Sepeti

Elbette bu projelerin tamamı yatırımcısına kazanç getirmeyebilir. Bu yüzden detaylı araştırmanızı yaparak buna göre karar vermeniz menfaatinize olacaktır.

Polkadot (DOT)

Listede adı geçen ilk altcoin, birçok kişinin zaten bildiği ve hakkında konuştuğu gerçekten güçlü bir proje olan Polkadot (DOT). Polkadot, yalnızca tokenlerin değil, herhangi bir veri veya varlık türünün zincirler arası aktarımını kolaylaştıran ve böylece blockchainlerin birbirleriyle birlikte çalışabilir olmasına izin veren, özel bir blockchain ağını birbirine bağlayan ve güvence altına alan açık kaynaklı bir parçalanmış çok zincirli protokoldür. Polkadot, Web3 olarak da bilinen merkezi olmayan bir blockchain nterneti için bir temel sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Cardano (ADA)

Bu altcoin de tüm yatırımcılar tarafından biliniyor. Geçtiğimiz yılın sonunda Alonzo ile akıllı sözleşmeler için uyumlu hale gelen Cardano (ADA) daha fazla geliştiriciyle ekosistemini genişletmek istiyor. Ethereum hali hazırda hibrit bir yapıda olduğu için en PoS algoritmasını kullanan en değerli blockchain projesidir diyebiliriz.

ChainLink (LINK)

Merkezi olmayan bir oracle ağı aracılığıyla Chainlink, blockchain’lerin harici veri beslemeleri, olaylar ve ödeme yöntemleri ile güvenli bir şekilde etkileşime girmesine izin vererek, karmaşık akıllı sözleşmelerin baskın dijital sözleşme biçimi haline gelmesi için ihtiyaç duyduğu kritik zincir dışı bilgileri sağlar.

Fiyatı yazı hazırlandığı sırada 25,58 dolardır.

Elrond (EGLD)

Proje kendisini fintech, merkezi olmayan finans ve Nesnelerin İnterneti’ni içeren yeni internet için bir teknoloji ekosistemi olarak tanımlıyor. EGLD yazı hazırlandığı sırada yaklaşık 210 dolardan alıcı buluyor.

VeChain (VET)

VeChain, tıptan enerjiye, yiyecek ve içecekten sürdürülebilirlik ve SDG hedeflerine kadar birçok küresel endüstri için büyük veri engellerini çözen bir ekosistem oluşturmak için dağıtılmış yönetişim ve Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerini kullanmayı hedefliyor. DeFi uygulamalarını veya dApp’leri protokole getirecek VUSD’leri var. Daha ölçeklenebilir, daha güvenli hale getirmek için POA yapılacak.

Harmony (ONE)

DApp’lerin oluşturulmasını ve kullanılmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir blockchain platformudur. Ağ, saniyeler içinde blok oluşturmaya izin veren rastgele durum paylaşımına odaklanarak merkezi olmayan uygulamaların çalışma şeklini yenilemeyi amaçlıyor.

ONE yazı hazırlandığı sırada %3 artışla 0,349 dolardan alıcı buluyor.

SingularityDAO (SDAO)

SingularityNET’in üstün AI teknolojisini kullanarak AI tarafından yönetilen fonların karmaşık risk yönetimi stratejilerini DeFi‘ye getiriyor. Bu altcoin birçok analist tarafından son bir haftada paylaşıldı. Bu kadar yoğun etkileşim almasının sebebi reklam bütçeleri olabilir. Bu yüzden daha temkinli olmakta fayda var.

PolySwarm (NCT)

PolySwarm (NCT), kullanıcıların, kuruluşların ve kurumsal güvenlik ekiplerinin yeni ve ortaya çıkan kötü amaçlı yazılımları tespit etmesine ve istihbarat toplamasına yardımcı olan bir siber güvenlik şirketidir. Şirket güvenlik konusunda danışmanlık hizmeti verecek, beyaz şapkalı hackerlara ödüller dağıtacak ve token (NCT) ile ayakta kalacak.

Near Protocol (NEAR)

Protocol, topluluk tarafından işletilen bir bulut bilgi işlem platformu olarak tasarlanmış ve düşük işlem hızları, düşük verim ve zayıf birlikte çalışabilirlik gibi rakip blockchain’leri tıkayan bazı sınırlamaları ortadan kaldıran layer1 blockchain’dir.

Kısa süre önce ATH yaptı ve her fırsatta yönünü yukarı çeviriyor.

NuNet (NTX)

NuNet’in birlikte çalışabilirlik çerçevesi, ayrı ayrı sahip olunan donanım cihazları, IoT altyapıları ve veri merkezlerinden oluşan dağıtılmış ve ölçeklenebilir bir ağda çeşitli hesaplama süreçlerinin verimli bir şekilde dağıtılmasını sağlayacaktır.

NuNet, merkezi olmayan ağlar için küresel olarak dağıtılmış optimize edilmiş bilgi işlem gücü sağlamak için herkesin bilgi işlem kaynaklarını geniş ölçekte paylaşmasına ve bunlardan para kazanmasına olanak tanır.

Kripto Analistleri ve Riskler

Yatırımcılar piyasalarla daha erken dönemde tanışmış ve kendilerinden daha fazla teknik bilgiye sahip olan analistleri, fenomenleri takip etmek onların tavsiyeleriyle hareket etmek eğilimindedir. Özellikle kripto para piyasalarıyla yeni tanışan yatırımcılar bu şekilde hareket ediyor. Peki bunun riskleri yok mudur?

Elbette vardır, bunları özet olarak sıralayalım;

  • Takip ettiğiniz analist bir altcoin projesini sadece reklam karşılığında size duyuruyor ve bunu belirtmiyor olabilir. Bu durumda projeye kendi yatırım yapmadığı ve reklam ücretini aldığı için rahatlıkla sizi bu riskle karşı karşıya bırakabilir.
  • Ortağı olduğu kripto para, Nft girişimlerini paylaşarak aynı şekilde sizin yatırımınızla maddi menfaat elde edebilir. Paylaştığı projeyi “iş birliği” veya “ortağı olduğum girişim” şekilde paylaşan az sayıda fenomen/analist bulunuyor.
  • Ön görüleri hatalı çıkabilir. Projeyi detaylı şekilde incelemeden paylaşabilir.

Tüm bunlara ek olarak buraya başka şeyler de eklenebilir. Tam da bu yüzden kim size bir projeyi tavsiye ediyor olursa olsun, kendi araştırmanızı yapmadan yatırımlarınızı buralara yönlendirmeyin. Analistlerin/Fenomenlerin tamamı bu şekilde art niyetli hareketler elbette yapmıyor, ancak bunu ayırt etmeniz güçtür.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article