Çift Haneli Kazançlarıyla Bu Dört Altcoine Dikkat!

2 years ago 97

Kripto para piyasaları üzerinde etkili olan kara bulutlardan uzaklaşmaya çalışırken bazı popüler altcoinler yatırımcılarına ciddi anlamda kazançlar getirmeye devam ediyor.  İşte piyasalara hareketlilik katan altcoinler!

Çift Haneli Kazanç

Solana (SOL), Tron (TRX) ve Dogecoin (DOGE), piyasalarda yaşanan toparlanmanın ardından fiyatlarında yükseliş yaşayarak yatırımcılarını bir nebze olsun rahatlattı. Elde edilen verilerine göre, SOL, TRX ve DOGE son 24 saatte sırasıyla %19, %20.27 ve %12.65 oranında değer kazandı.

Piyasaların ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), geçen hafta yaşadığı ciddi değer kayıplarının ardından son 24 saat içerisinde %11,11 oranında artış gösterdi. Ayrıca gelen rahatlamanın etkisiyle birçok farklı altcoin yükseliş gösteriyor.

Bunların yanı sıra FED, 15 Haziran tarihinde faiz oranlarını 75 baz puan artırarak enflasyonla mücadelesini yoğunlaştırdı. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Temmuz ayında başka bir faiz artırımına işaret etti. Ancak 75 baz puanlık artışın alışılmadık derecede yüksek olduğu ve bu büyüklükteki hareketlerin çok nadir olacağını öne sürdü.

Geçen ay yaşanan Terra ekosisteminin çöküşü ve kripto para dünyasındaki önemli şirketlerden olan Celsius Network Ltd.'nin son zamanlardaki para çekme işlemlerini durdurma kararı piyasada büyük bir ağırlık oluşturduğu ifade ediliyor.

Kripto devi Bitcoin, 15 Haziran tarihinde 20.079 dolar seviyelerine kadar geriledi ancak son 24 saatlik süre zarfında toparlanmalar yaşamaya devam ederken yazı kaleme alındığında 21.089 seviyelerinden işlem görüyor.

"Ayı Piyasası Rallisi"

Kripto para piyasasının elde edilen son verilere göre 928 milyar dolar değerinde olduğu öne sürülüyor. Ayrıca Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksinin, hala en düşük seviyelerden biri olan “aşırı korku” bölgesinde bulunduğu belirtiliyor.

California merkezli özel sermaye fonu Patrik Organizasyonu CEO'su Eric Schiffer piyasalardaki son 24 saat için şu ifadelere yer verdi:

"16 Haziran tarihinde kripto paraların içerisinde bulunduğu ayı piyasasında kısa vadeli bir ralli oldu”

Öte yandan uzmanlar FED'in faiz politikaları düzene oturana kadar piyasalardaki hareketliliğin yüksek olacağını ifade ediyor.

Read Entire Article