Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonundan Metaverse Uyarısı!

2 years ago 79
Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu, Yatırımcıları Metaverse'e Karşı Uyardı!

İnsanlar kripto para, Metaverse, NFT ve bu gibi alanlara yönelmeye başladıkça bu alanlarda dolandırıcılık vakalarının sayısında büyük miktarda artışlar yaşanıyor.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu ise bugün yaptığı bir açıklama ile birlikte yatırımcıları bu alanlardaki dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Çin Hükümeti, Dolandırıcılık Riskine Karşı Uyarı Belgesi Yayınladı

Metaverse, Değiştirilemez Token’lar (NFT), Blockchain oyunları ve Play to Earn gibi sektörülerin popülaritesinin artmasıyla birlikte pek çok insan bu sektörlere yatırım yapmaya başladı.

Milyonlarca insanın bu alanda yatırım yapmasıyla birlikte ise ortaya çıkan dolandırıcılık vakalarında büyük artışlar yaşandı. Dolayısıyla Çi, bu alandaki dolandırıcılık riskine karşı yeni bir uyarı yayınladı.

Çin’in bankacılık ve sigorta düzenleyicisi, özel sektördeki yaygın spekülasyonların ortasında, Cuma günü metaverse’in yasadışı fon toplama aracı olarak kullanılmasına karşı bir uyardı.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu, web sitesinde yayınlanan bir bildiride, bazı şirketlerin yasadışı fon toplama, dolandırıcılık ve sanal emlak spekülasyonları ile uğraştığını söyledi.

Bankacılık komisyonu tarafından konuya yönelik yapılan çıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Aldatılmaya karşı dikkatli olun ve şüpheli yasadışı suçların ipuçlarını bulursanız, lütfen bunu ilgili yerel departmanlara aktif olarak bildirin.”

Çin’deki Metaverse Çatışması

Yatırımcılar, girişimciler ve Çin merkezli teknoloji devleri, çevrimiçi ve çevrimdışı dünyalar arasındaki sınırları bulanıklaştıran sanal bir ortak alan olarak tanımlanan ülkenin “metaverse” ine akın etti. Ancak bu coşku, Çinli yetkililerden karışık tepkiler aldı.

İktidardaki Komünist Parti ve devlet medyası, aşırı spekülasyon ve finansman nedeniyle bir metaverse balonunun patlama riski konusunda uyarılarda bulunurken, bazı yerel yönetimler konuyla ilgili sempozyumlar düzenledi ve bunun yayılmak için nasıl kullanılabileceğini açıkladı.

Read Entire Article