Çinli Yatırımcılara Göre Bitcoin’de Dip Bu Seviye ile Gelecek!

2 years ago 79

Blockchain gazetecisi WuBlockchain'in paylaştığı bir anketin sonuçlarına göre, Çinli perakende trader'lar ve yatırımcılar en büyük kripto para Bitcoin'i 18 bin 000 dolar, 15 bin dolar ve 10 bin dolar gibi indirimli fiyatlardan alabileceklerine inanıyor. Bu da Çinli yatırımcılar için Bitcoin'in 2021'in Kasım ayında ulaştığı ve 69 bin dolarla kaydettiği tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri yaşanan yüzde 70'lik düşüşün yeterli olmadığı anlamına geliyor.

Bitcoin'de 10 Bin Dolar Beklentisi

WuBlockchain'in işaret ettiği ankete 2 bin 200'den fazla kişi katıldı ve katılımcıların yüzde 8'i Bitcoin'in 18 bin dolara ulaşacağına ve Ethereum'un öngörülebilir gelecekte bin dolara düşeceğine inanıyor. Öte yandan her zamankinden daha fazla yatırımcı, 15 bin dolar karşılığında BTC satın alabileceğine inanıyor. Anket katılımcıların büyük çoğunluğu ise alım yapmak için BTC'nin 10 bin dolara ve ETH'nin 500 dolara düşmesini bekliyor.

Anket, belirli bir bölgedeki kripto para yatırımcılarının yalnızca bir kısmının görüşlerini yansıtırken, bunu farklı bölgelerden perakende yatırımcılar arasındaki duyarlılık hakkında temsili bilgi olarak kullanabilmek mümkün. Verilerin gösterdiği gibi, çoğu perakende trader ve yatırımcı, mevcut fiyatlarla Bitcoin veya Ethereum almak için henüz hazır değil ve her iki kripto paranın fiyatının daha da düşeceğine inanıyor. Bu da birçok kripto para analistinin ve yatırımcısının tahminleri ve beklentileriyle örtüşüyor.

Fiyatlar Düşerken Yatırımcı Davranışı

İstatistiksel olarak, bazı özel yatırımcıların düşüşü satın alma arzusu, varlıkların gerçekte yukarıda belirtilen değerlere ve fiyatlara ulaştığında ortadan kalkar. Böyle bir eğilim, bir varlığın olumsuz fiyat performansı ile yatırımcıların korkması ve fiyatta yükseliş görene kadar herhangi bir alım yapmaması gerçeğine bağlıdır.

Çeşitli zincir üstü ve piyasa göstergeleri, şu anda Bitcoin'in aşırı derecede satıldığını ve şu anda trader'ların ve madencilerin karlılığı, gerçekleşmemiş kayıplar ve diğer ölçümler açısından tüm zamanların en düşük seviyelerinde olduğunu gösteriyor. Buna rağmen yatırımcılar ve trader'ların alım yapmaktan kaçındıkları görülüyor.

Yazım sırasında, Bitcoin ve Ethereum sırasıyla 20 bin dolar ve bin 100 dolardan alınıp satılıyor.

Read Entire Article