Circle’dan Stablecoin’i USDC için DeFi ve Web3 Hamlesi!

1 year ago 80

Ödeme teknolojisi şirketi Circle, bugün MetaMask Kurumsal cüzdanından kolayca erişilebilen ilk Verite KYB (işinizi tanıyın) kimlik bilgilerini oluşturduğunu duyurdu. Circle, Verite KYB kimlik bilgilerine destek sağlamak ve stablecoin'i USDC ile erişim için DeFi protokolü TrueFi ile işbirliği yapacak.

Hedefte USDC'nin Kurumsal Kullanımı Var

Circle, kripto konferansı ConvergeSF22 sırasında, ilk merkeziyetsiz Verite KYB kimlik bilgilerini sunmak için bir DeFi protokolü TrueFi ile bir işbirliği yaptığını duyurdu. İşbirliği ile TrueFi'nin kredi platformuna stablecoin USDC ile erişim sağlanacak. Verite, Centre Consortium ve Circle işbirliğinde, kurumların DeFi ve Web3'e katılmasını ve başkalarıyla arasındaki güven inşa etmek için geliştirilmiş, Şubat ayında kimlik bilgilerinin merkeziyetsiz bir şekilde verilmesi, velayet ve doğrulama için açık kaynaklı bir çerçeve olarak tanıtılmıştı.

Circle hesapları ve MetaMask Kurumsal cüzdanları bulunan kurumlar Verite KYB kimlik bilgileri için başvuru yapabilirler. Kimlik bilgileri, web ve mobil uygulamaların ve akıllı sözleşmelerin işletmeler için izinleri doğrulamasını sağlayacak. Circle, ayrıca belirli erken erişim sağlayan müşterileri için ücretsiz Verite KYB ve akredite işletme kimlik bilgileri vermeyi planlıyor. Bu, aynı zamanda stablecoin USDC'nin kurumsal olarak benimsenmesini de kapsıyor.

Coinbase, FTX ve ConsenSys gibi birçok endüstri lideri Verite'ı destekleyecek. Ayrıca Algorand, Compound Labs, Espresso Systems, Hedera Hashgraph, Ledger, MetaMask Institutional, Phantom Technologies, Solana Foundation, Spruce ve Stellar Development Foundation kimlik standartları üzerinde işbirliği yapmayı planlıyor.

USDC'nin Piyasa Değeri Düşmeye Devam Ediyor

USDC'nin piyasa değeri Tether'e (USDT) karşı düşmeye devam ederken, Circle her sektörde USDC'nin benimsenmesi için projeler üretiyor, işbirlikleri yapıyor. USDC'nin piyasa değeri yazım sırasında 50 milyar doların altına düştü ve şu anda 47.26 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Perşembe günü Circle, Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey'in ödeme şirketi Block'un bir yan kuruluşu olan TBD ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Ortaklık, sınır ötesi ödemelerde stablecoin USDC'nin kullanımını desteklemeyi amaçlıyor. TBD ve Circle, ayrıca küresel ödemelerde ve finans uygulamalrında dijital para birimlerinin ana akım olarak benimsenmesi konusunda da işbirliği yapacak.

Read Entire Article