Circle’dan USDC Rezervlerine İlişkin Rapor: Şirketin 55,7 Milyar Dolar Nakiti Olduğu Açıklandı!

2 years ago 92

TerraClassicUSD'nin çöküşü ile birlikte kripto para piyasası güçlü bir düşüş ivmesi yakaladı ve bu süreçte bazı kripto şirketleri ciddi derecede likidite sorunu ile karşı karşıya kaldı. Bu bağlamda stablecoin şirketleri başta olmak üzere pek çok kripto şirketi için likidite sorunları ile karşı karşıya kaldığına yönelik iddialar gündeme geldi.

Circle, 55,7 Milyar Dolarlık Nakiti Olduğunu Açıkladı

Çok sayıda kripto şirketinin likidite sorunu ile karşı karşıya olduğuna yönelik iddiaların ortaya çıktığı bu süreçte Circle'dan bir açıklama geldi. Stabil kripto para birimi USDC'nin ihraççısı Circle, Perşembe günü yaptığı açıklamada, 30 Haziran itibarıyla şirketin 55,7 milyar dolarlık rezervinin 42,12 milyar ABD doları kısa vadeli ABD Hazinesinden ve 13,58 milyar doları ülkedeki düzenlenmiş finansal kurumlarda tutulan nakitten oluştuğunu açıkladı.

Öte yandan Circle'ın finanstan sorumlu başkanı Jeremy Fox-Geen, bir blog gönderisinde konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve ifadelerinde şu sözlere yer verdi:

"USDC rezervi yalnızca nakit olarak ve USDC sahiplerinin yararına ayrılmış hesaplarda tutulan 3 aylık ABD Hazinelerinde tutulur ve Circle'ın operasyonlarından tamamen ayrıdır."

Kripto Kredi Şirketi Celsius, İflas Başvurusunda Bulundu

Kripto para piyasasındaki düşüş ivmesi, TerraClassicUSD'nin çökmesi ile birlikte önemli ölçüde hız kazandı. Bu süreçte Bitcoin, oldukça yüksek oranlarda değer kaybetti ve kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri önemli bir düşüş ile 1 trilyon doların altına geriledi. Bu bağlamda süreç içerisinde bazı kripto şirketleri likidite sorunu ile karşı karşıya kaldı. Bu likidite sorunu ile karşı karşıya kalan kripto şirketlerden biri olan Celsius, dün gün içerisinde iflas başvurusunda bulundu.

Read Entire Article