Citi Bank Raporu Açıklandı: Bitcoin İçin Tünelin Sonunda Işık Var mı?

2 years ago 84

ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından Citi Banka'ın son raporu, Bitcoin (BTC) için çarpıcı bulgulara ışık tutuyor.

Likidite Krizinde En Kötüsü Geride Kaldı

Citi Bank'ın raporuna göre, birden fazla kanıt kripto para piyasalarındaki likidite krizinde en kötü senaryonun yaşanmış olabileceğini gösteriyor.  Geçen yıl Kasım ayındaki zirvesinden bu yana, Bitcoin'in değeri yarıdan fazla azaldı ve tüm kripto para piyasasının düşmesine neden oldu. Hem Terra (LUNA) hem de TerraUSD (UST) ve Bitcoin, çok sayıda yatırımcıyı alarma geçiren ani düşüşlere tanık oldu. Her iki altcoin de birçok açıdan zirveye oynarken, böylesine kaotik bir çöküşün yaşanacağını tahmin etmek neredeyse imkansızdı. Yatırımcılar, bu kriz sonrası fonlarını kripto pazarından çekti. Bu süreçte, Tether (USDT) de dolara olan sabit değerini kaybetmeya başladı. Önde gelen kripto para şirketleri ve borsalar, önemli sayıda işçi çıkardı.

Küresel ekonomideki belirsizlik, sorunu daha da kötüleştirdi ve kripto para fiyatlarında düşüşe ve likidite sıkışıklığına neden oldu. Bununla birlikte, Citi Bank raporunda piyasadaki felaketin sona erdiğine dair çok sayıda gösterge var. Citi, kripto para piyasalarının finans sektörü veya bir bütün olarak ekonomi üzerinde bir dalgalanma etkisi yaratamayacak kadar küçük ve nispeten izole olduğuna inanıyor Bankanın değerlendirmesi, piyasadaki likidite krizinin zaten doruk noktasına ulaştığını gösteriyor.

FTX CEO'su, Teyit Etti!

Finansal analistler, geçtiğimiz günlerde CNBC'ye, kripto paraların henüz emekleme döneminde oldukları için ABD ekonomisi üzerindeki olumsuz etkisi konusunda endişe duymadıklarını söyledi. Toronto Üniversitesi'nden ekonomist olan Joshua Gans şunları söyledi:

İnsanlar, nadiren kripto paraları teminat olarak kullanırlar. Bu yüzden, ABD ekonomisinin içinde bulunduğu belirsizlik ve borç krizinde krito paralar bir tehdit unsuru olarak algılanmamalı.

Citi'nin analizine göre, ABD hisse piyasasının 34 trilyon dolarlık değerine kıyasla 990 milyar dolarlık kripto paralar finansal piyasaları önemli ölçüde etkilemek için yetersiz kalıyor. Yatırım uzmanı Diego Vera'ya göre, bu değerlendirme, Bitcoin'in geçmişte sayısız döngü  ve çöküş gördüğünü ve her zaman "intikamla" geri döndüğünü destekler nitelikte. FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, felaketin beklediğinden "çok daha kötü" olduğunu kabul ediyor. Temmuz Reuters raporuna göre, 30 yaşındaki milyarder, devam eden kripto kışına rağmen likidite krizinde en kötü senaryonun geride kaldığını düşünüyor.

Read Entire Article