CNBC Analistinden Korkutan Bitcoin ve Dolar Yorumu: Devam Edecek!

2 years ago 83

 CNBC'nin önde gelen analistlerinden Jim Cramer, kripto para sektöründe tartışmalı bir isim. Popüler program “Mad Money”nin sunucusu, sık sık kripto paralara yönelik gündem oluşturan açıklamalar yapıyor.

Dolar, Güç Kazandıkça Bitcoin Düşüyor

Jim Crammer, bu sefer yaptığı değerlendirmede piyasadaki durumun daha da kötüye gideceğini iddia etti. Geçen Kasım'da  kripto para piyasasının toplam değeri, 3 trilyon dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 2022'nin başlangıcından bu yana, piyasa değerinin %60'ından fazlasını kaybetti. Ancak, uzmanlara göre, bu on yıllık bir geçmişe sahip bir endüstri için bir rekor bir değer. Birkaç hafta önce bu rakam,1 trilyon doların altına düştü. Cramer'e göre ABD ve dünya ekonomisindeki gelişmelere baktığımızda kripto paraların toparlanması için hiç bir somut neden yok. CNBC analisti, bugünkü programında, kripto paralar ve geleneksel varlıkları etkileyen makro-ekonomik faktörlere dikkat çekti. Analiste göre, Bitcoin'in 20.000 dolar seviyesinde tutunması neredeyse imkansız.

ABD'deki başlıca hisse senedi endeksleri, Federal Rezerv'in faiz oranlarını artırmasıyla birlikte büyük oranda değer kaybı yaşıyor. Fed'in para politikası, kripto ve risk altındaki varlıklara zarar veriyor. Cramer, ABD dolarının gücünün geleneksel finans dünyasını etkileyen bir diğer faktör olduğunu savundu. Para birimi şu anda DXY Endeksi'nde 106'da işlem görüyor, bu 2003'ten bu yana en yüksek seviyesi. Küresel piyasalardaki güçlü bir dolar, hisse senetleri ve risk altındaki varlıklar için kayıplara neden oluyor. Cramer, şu açıklamayı yaptı:

Şu anda, her şey kötü gidiyor. Küresel ekonomi, büyük bir belirsizliğin içinde. Bu ortamda en büyük zararı kripto paralar görüyor. Piyasa, 3 trilyondan 1 trilyona geriledi. Bu düşüşün durması için bir neden yoktur. Kripto paralar, değer kaybetmeye devam edecek. Şu anda, bu varlıklarda gerçek bir değer göremiyorum.

Crammer, Bitcoin ve ETH'lerini Sattı

Son yorumları ile yine gündem oluşturan Jim Cramer, kripto para birimleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmadan önce Bitcoin ve Ethereum'larını 2021'de satmasıyla dikkat çekti. Analist, varlıklarını BTC'nin fiyatını 60.000 dolardan 30.000 dolara iten iki aylık aşağı yönlü fiyat hareketi sırasında ,Haziran 2021'de sattı.

O sırada CNBC sunucusu, kripto paralara "ihtiyacı olmadığını" söyledi ve Çin'in yasağının BTC madenciliği üzerindeki potansiyel olumsuz etkisini vurguladı. 2018'de BTC önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinden 20.000 dolardan 3.000 dolara düştüğünde, Cramer Bitcoin ve kripto para endüstrisi üzerinde “güneşin battığını” söylemişti. Bitcoin, Crammer'in iddialarını birkaç kez asılsız olduğunu kanıtladı. Bitcoin, söz konusu makro faktörler nedeniyle daha fazla kayıp görebilirken, uzmanlar uzun vadede kripto paralar konusunda iyimserliklerini sürdürüyor.

Read Entire Article