Coin Yakımının Kralı O Kripto Para Olacak! Adeta Malumun İlamı!

1 year ago 67

Birçok kripto para token ekonomisini güncelleyerek veya yakımlar yaparak fiyatının artırmanın yollarını arıyor. Kısa vadede başarılı da oluyorlar. Ancak gerçek bir yakım mekanizmanız yoksa insanlar neden sürekli olarak gönüllü yakım yapsın ki? Bunu altcoin kralı çözdü ve şimdiden gelecekte olacakların sinyallerini veriyor.

Altcoin Yakımı

EIP-1559 önerisi, Ethereum ağındaki tıkanıklığa bir çözüm olarak onaylandı. Bu teklif aynı zamanda token deflasyonu konusunda da ağa yardımcı oluyor. Ethereum son iki aydır enflasyonist ve deflasyonist durum arasında geçiş yapmakta. Ancak 2 Şubat itibariyle, yakılan ETH miktarı 10 Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Yani Ethereum için artık kalıcı deflasyonist günler gelmeye başlıyor. Ağ ücretlerinin bir kısmını yakan güncelleme sayesinde Ethereum ağı büyüdükçe token arzı aşağıya inecek.

Diğer altcoinlerle karşılaştırıldığında Ethereum’un boğa piyasaları geldiğinde yapacağı potansiyel yakımların devasa seviyelere ulaşması bekleniyor. OKLink'e göre, yazı hazırlandığı sırada yakılan toplam ETH miktarı 3040,83 idi. PoW konsensüs mekanizmasında arz her gün yeni binlerce ETH ekleniyordu. Ancak şimdi arz küçülüyor.

Ethereum Geleceği

Peki bu yakımlar en fazla hangi protokoller tarafından besleniyor? Uniswap ve NFT pazaryeri OpenSea, yakılan Ether için en büyük iki kaynaktır. NFT işlem hacminin halen çok düşük olduğunu düşünürsek potansiyeli daha iyi anlayabiliriz. Aynı şey DeFi hacmi için de geçerlidir. Kripto paralar henüz ayı piyasalarından tam olarak kurtulabilmiş değil ve yatırımcı ilgisi halen zayıf. Buna göre boğa piyasalarının en yoğun günlerinde hacmin onlarca kat artabileceğini düşünürsek yakım miktarında da devasa artışlar beklemek saçma olmayacaktır.

Ancak Ether için kısa vadede bazı riskler de var. Mart ayında kilitlenmiş 16 milyon (yaklaşık) ETH serbest bırakılacak ve ETH doğrulayıcılarının yıllık %5 APY için iştahı devam etmezse bu büyük bir satış baskısı anlamına gelebilir. 2020 sonundan bu yana ETH varlıklarını ETH 2.0 sözleşmesine kilitleyen Ethereum topluluğunun bir bölümü mevcut fiyattan satış yaparak kazancını cebine koymak isteyebilir. Son raporlar kabaca 5 milyonluk Ether’in mevcut fiyattan satıldığında kar getireceğini söylüyor.

Read Entire Article