Coinbase CEO’su Altcoin Listeleme Şartlarını Açıkladı!

2 years ago 102

Daha önce Binance CEO’su CZ de platformda listelenecek altcoinlerle ilgili gereklilikleri açıklamıştı. CZ sosyal medya üzerinden gelen yoğun taleplere bir yanıt olarak bunu paylaştı. Ardından “spam” konusuna değindi ve bu altcoinlerin listelenmeyeceğini duyurdu. Birçok değeri düşük altcoinin yatırımcısı özellikle Twitter üzerinden yaptığı spamlarla büyük borsalarda listeleme yaptırabileceklerini düşünüyor.

Coinbase Altcoin Listeleme

Amerika’nın en büyük kripto para borsası ve hisse senedi piyasalarında işlem gören şirketi Coinbase önemli bir duyuru yaptı. CEO Brian Armstrong tarafından yapılan açıklamalar hangi altcoinlerin neye göre listelendiğini anlamamızı sağlıyor. Coinbase CEO'su Brian Armstrong, Lex Fridman ile yaptığı röportajda, borsada bir altcoin listelemenin ilk adımını şöyle açıklıyor;

“İlk olarak listelenecek altcoinin bir kayıt dışı menkul kıymet olup olmadığına bakıyoruz. Temelde bir yasallık testimiz var. Kontrol ediyoruz eğer menkul kıymet ise listelemiyoruz. Şu anda yasalar ABD’de bu altcoinleri listelememize izin vermiyor. Bunu operasyonel hale getirmek için onlarla çalışıyoruz ve umarım bir gün gerçek kripto menkul kıymetleri alıp satabiliriz.”

Armstrong, yasallıktan sonra güvenlik geldiğini söylüyor. Armstrong her şey yolunda giderse ilgili altcoinin listelendiğini söylüyor. Geçtiğimiz yılda yaptığı açıklamaya benzer şekilde daha fazla kripto para listelemek için çaba harcadıklarının altını çizdi.

Kriptonun Amanzon’u Olacağız

Armstrong, sonunda "milyonlarca" kripto para olacağını ve Coinbase'in kendisini kripto paranın "Amazon'u" olarak konumlandırmayı hedefleyebileceğini ve sahte veya tehlikeli olmadıkları sürece geniş ürün seçenekleri sunabileceğini söylüyor.

“Listelemeden önce projenin güvenliğini inceliyoruz. Akıllı sözleşmede herhangi bir zafiyet veya tuzak var mı? Tüm bunlara bakıyoruz. Projenin arkasındaki isimleri de yakın markaja alıyoruz. Daha önce herhangi bir suç geçmişleri var mı, dolandırıcılık vakalarında rol aldılar mı?”

Armstrong, gelecekte milyonlarca kripto para olacağı için altcoin listelemelerin fiyat hareketlerine zamanla daha az etki edeceğini düşünüyor. Peki Coinbase tarafından listelenen altcoinler kaldırılabilir mi? Elbette, eğer bir proje yeterlilik şartlarını sağlayamazsa delist süreci başlıyor.

2021 yılında yaptığı “daha fazla altcoin listeleyeceğiz” açıklamasının ardından Coinbase, birkaç ay içinde 80 yeni kripto para listeledi. Çok daha fazla listeleme ise yolda.

Read Entire Article