Coinbase’den NFT Entegresi: Beta Sürümde Başladı Bile!

2 years ago 112

Uzun zamandır Coinbase’in de artık NFT’leri desteklemesi bekleniyordu. Ünlü kripto borsası Coinbase, bekleneni yapıyor ve Ethereum tabalı NFT’leri destekleyen sürümünü piyasaya sürüyor. Ayrıca Coinbase, platformunda %0 pazar yeri ücreti sunması ve sosyal medya ile NFT’leri desteklemesiyle ön plana çıkıyor.

Coinbase NFT Entegresi

Platform, sosyal bir katman içeriyor ve şimdilik NFT’leri tutmak adına bir cüzdan gerektiriyor. Coinbase NFT platformu, Ekim ayından bu yana potansiyel üyeleri topluyor. Borsa, önümüzdeki haftalarda hemen hemen herkesi kayıt sırasına göre ekleyeceğini de duyuruyor. Bu NFT özelliği, Coinbase’de şimdilik sadece Ethereum tabanlı NFT’ler için başlatılıyor.

Ayrıca Coinbase, Ethereum gas fee’lerinin dışında ek işlem ücretinin platformlarında olmayacağını da iletiyor. Bu güncelleme ile Coinbase, Coinbase Wallet’ın ve MetaMask’in yanı sıra WalletConnect cüzdanı ile de entegresi olduğunu vurguluyor. Dolayısıyla bu cüzdanlarda tutulan dijital varlıklar, tamamen kullanıcıların sorumluluğunda oluyor.

Ünlü NFT Koleksiyonları

Ancak Coinbase, kullanıcıların Coinbase hesabı ve kredi kartlarıyla NFT satın almalarının yolunu açmayı da planlıyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar, bu NFT entegresiyle platform içerisinde NFT’lere göz atabiliyor, yorum yapabiliyor ve NFT sahipleriyle iletişimde bulunabiliyor. Ayrıca Coinbase, bu entegre ile NFT oluşturma özelliği sunmasa da birçok NFT projesine ev sahibi olmayı hedefliyor.

Bu süreçte Coinbase NFT, Azuki, Doodles ve World of Women gibi popüler projeler de dahil olmak üzere birçok NFT projesini platformunda bir araya getiriyor. Öte yandan Bored Ape Yacht Club gibi NFT sektörünün gözde koleksiyonları henüz Coinbase’de bulunmasa da Coinbase’in NFT portföyünü daha da genişleteceği düşünülüyor. Ayrıca Coinbase’in en büyük rakiplerinden olan OpenSea, daha önce Solana tabanlı NFT’ler için entegresini duyurmuştu. Belki de sonraki aşamalarda Coinbase, NFT platformuna Solana’yı da dahil edebilir.

Read Entire Article