Coinbase’den Tepki Çeken İddialara Yalanlama!

2 years ago 97

ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase, şirketin müşteri bilgilerini ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olan Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza'ya (ICE) sattığı iddialarını yalanladı.

"Onaylı Müşteri Verileri Satılmadı"

30 Haziran'da Coinbase'in ICE'ye müşterilerine ait coğrafi konum verileri sağladığı yönünde haberler çıkmıştı. İddialar kripto para topluluğunun tepkisini çekmiş, birçok kullanıcı borsaya bunun için kaydolmadığını belirterek tepki göstermişti.

İddialara ilişkin olarak resmi Twitter hesabından açıklama yapan Coinbase, şirketin "onaylı müşteri verilerini satmadığını" belirtti. Borsa, en önemli önceliğinin platform kullanıcılarına güvenli bir deneyim sunmak olduğunu vurguladı. Ek olarak, Coinbase Tracer araçlarının hükümet gereksinimlerine uymak için oluşturulduğunu da açıkladı. Coinbase, bunun terörün finansmanı ve kara para aklama gibi finansla ilgili suçları araştırmak için kullanıldığını kaydetti. Kripto para borsasına göre, hükümete sağladıkları bilgiler Coinbase kullanıcı verilerinden değil, yalnızca kamu kaynaklarından geliyor.

Coinbase, 2021'in Eylül ayında devlet kurumu için yazılım geliştirmek üzere ICE ile bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma, borsayı 1.36 milyon dolar karşılığında ICE'ye "hizmet olarak uygulama geliştirme yazılımı" sağlamaya zorluyor.

Avrupa'da Genişleme Planları

Mevcut kripto kışının neden olduğu aksiliklere rağmen Coinbase, Avrupa'daki operasyonlarını genişletmek istiyor. Borsa, İsviçre'de personel alımına başlarken, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık gibi Avrupa ülkelerinde faaliyet göstermek için lisans aldı.

Read Entire Article