Coinbase İflas Eden Celsius, 3AC ve Voyager Hakkında Açıklama Yaptı!

2 years ago 94

Kripto para piyasalarındaki söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Coinbase hakkında iddialar bir süredir can sıkıyordu. Ancak ABD’nin en büyük kripto para borsası dedikoduların önünü kesmek için önemli bir açıklamada bulundu. Peki Coinbase’in iflas eden bu şirketlerle herhangi bir mali ilişkisi bulunuyor mu? İşte detaylar.

Coinbase Açıklaması

Bugün, Coinbase borsası sosyal medyada dolaşan iddialara cevap vermek için bir blog yazısı yayınladı. elsius, Three Arrows Capital ve Voyager Digital'e ile herhangi bir mali ilişkisi olmadığını açıklayan şirket, söylendiği gibi bir likidite krizi yaşamadığını söyledi. Kripto paraların fiyatında yaşanan dalgalanma sebebiyle birçok şirket marj çağrılarına cevap veremediği için ciddi miktarda para kaybetti. Bu şirketlere borç veren veya fon yönetimi için Three Arrows Capital ve Voyager Digital ile çalışan birçok borsa ve şirkette ciddi likidite krizleriyle karşı karşıya kaldı.

Coinbase, girişim sermayesi kolu aracılığıyla başarısız stablecoin projesi Terra'nın arkasındaki Singapur merkezli şirket olan Terraform Labs'a "maddi olmayan" bir yatırım yaptığını söyledi. Şirket, "Bu firmaların çoğu, daha uzun vadeli likit olmayan varlıklarla uyuşmayan kısa vadeli borçlarla aşırı kaldıraçlıydı" dedi.

“Bu tarz yüksek riskli kredi süreçlerinde bulunmadık. Bunun yerine finansman işimizi ihtiyatlı ve müşteri odaklı bir şekilde oluşturmaya odaklandık."

Coinbase Hisseleri Yükseliyor

Coinbase hisseleri çarşamba günü %13'ten fazla yükseldi. Federal Rezerv'den gelen yüksek faiz oranları hem kripto hem de hisse senedi yatırımcılarını sarstığı için hisse, 2022'nin başından bu yana değerinin yaklaşık %70'ini kaybetmişti. Kripto paralardaki son toparlanma ve sosyal medyada dolaşıma sokulan iddiaların asılsız çıkması bu toparlanmanın temelini oluşturdu.

Kripto para birimleri bu yıl düşmeye başladığından, yatırımcılar fonlarını Celsius ve 3AC gibi firmalardan çekmek istediler. Ancak bu tür şirketler tarafından tutulan varlıkların değerindeki düşüş, bu geri ödeme taleplerini işleme koyamayacakları anlamına geliyordu. Sonuç olarak, Celsius, Voyager ve diğerleri, sonunda iflas koruması için başvuruda bulunmadan önce para çekme işlemlerini durdurdu.

Read Entire Article