Coinbase NFT Platformu Hızına Hız Katıyor: 70 Milyon Dolarlık Yatırım!

2 years ago 124

Coinbase’in NFT’ler için altyapı sağlayıcısı olan 0x Labs, 70 milyon dolarlık B serisi finansman turunu tamamlıyor. Bu raundda Pantera, OpenSea ve Jared Leto gibi yatırımcılar yer alıyor Daha önce 0x, yine Pantera’dan 2017 yılında A serisi turuna özel 15 milyon dolar kadar yatırım almıştı.

0x Labs ve ZRX

Bu yılın başlarında 0x, yatırımcıların Ethereum, Polygon, Fantom, Avalanche ve BNB gibi birçok blockchainde dijital koleksiyon alışverişi yapmayı sağlayan bir dizi NFT takas özelliğini sunmuştu. Ekip, Coinbase’le de anlaşarak artık bunun OpenSea ve LookRare gibi önde gelen NFT pazarlarına oranla %50 daha ucuz olacağını iddia ediyor.

Bu haber, elbette ki 0x protokolünün yerel tokenı ZRX’in fiyatını da etkiliyor. ZRX, Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesi olan 1,1 dolara kadar yükselerek %50’nin üzerinde bir artış sergiliyor. Ayrıca ZRX’in piyasa değeri de 300 milyon dolardan 930 milyon dolara kadar yükseldi. Bu artış, ZRX’in kayıplarını telafi etmekten de öte %20 kadar kazanca çıktığını da gösteriyor. Bu yazı yazılırken ise ZRX, yaklaşık 0,87 dolardan işlem görüyor.

Coinbase’e Etkisi

Bu yatırım rakamları, daha büyük merkezi olmayan borsalara kıyasla küçük kalsa da geçen ay Uniswap’in de yaklaşık 50 milyar dolarlık işlem hacmi olduğu biliniyor. 0x’in işlem hacmi aylık ortalama sadece 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşiyor. O yüzden bu yatırım 0x için aslında küçük kalmıyor.

Yatırımdan elde edilen fonla 0x, Coinbase’in NFT hedeflerini desteklemenin yanı sıra ürün oluşturmaya devam etmek için de kullanmayı planlıyor. 0x yetkilileri, 0x Labs’ın büyümesini sürdürmek, ekibi genişletmek ve sundukları mevcut ürünlerin sayısını ikiye katlamak için çalıştıklarını da belirtiyor. Ayrıca şirket, Solana (SOL) gibi ağları da platformlarına entegre etmeyi ve yeni tanıtılan NFT takas yolları için desteklerini genişletmeyi hedefliyor.

Read Entire Article