Coinbase Raporu: Bu Altcoin Finansal Sistemin Bel Kemiği Olacak!

2 years ago 98

Bitcoin (BTC), uzun bir süredir yerinde sayarken, kullanım durumları ve işlevi açısından ön plana çıkan bazı altcoin'ler büyük ilgi görüyor.

US Dollar Coin (USDC), Rakiplerini Geride Bırakacak

 ABD merkezli önde gelen kripto para borsası, dolara sabitlenmiş stablecoin'in, volatilitenin hüküm sürdüğü bir finansal ortamda önemli bir rol oynayacağını söylüyor. Yeni bir blog gönderisinde Coinbase, kripto para birimlerinin benimsenmesi arttıkça, stablecoin US Dollar Coin'in (USDC) devrim niteliğindeki değişikliklere öncülük edeceğini ileri sürdü. USDC, 2018 yılında Coinbase ve Circle tarafından ortaklaşa oluşturuldu. Coinbase, USCD'nin neden rakiplerini geride bırakacağına dair önemli bir rapor yayımladı. Rapora göre, stablecoin'ler, geleneksel finansal sistem ile kripto-ekonomi arasında bir köprü oluşturarak fiat para birimlerinin blok zincirlerde daha özgür ve daha verimli hareket edebilecek bir biçimde var olmasına izin veriyor. Birçok kripto para biriminin değeri bir dakika içerisinde değişiklik gösterebilir, bu nedenle USDC gibi bir varlığa sahip olmak, alıcılara ve satıcılara volatilite zamanlarında ihtiyaç duydukları istikrar ve güveni verir.

USDC'nin istikrarı, bir ABD doları veya ABD tarafından düzenlenen finans kurumlarının hesaplarında tutulan eşdeğer gerçeğe uygun  bir varlık tarafından desteklenmesi gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Rapora göre, kripto para destekli veya algoritmik stablecoin'in aksine fiat destekli bir stablecoin daha istikrarlı ve güvenilir. Firma, USDC'nin dünya ekonomisine fayda sağlayabileceğini vurguladı. Rapora göre, stablecoin sayesinde kripto para piyasasına katılım ivme kazanabilir. Etkin ve düşük maliyetli uluslararası kripto para transferi mümkün olacak. Coinbase, USDC'nin bireysel yatırımcılar, geliştiriciler ve daha büyük kurumlar için yararlı olabileceğini ekliyor. An itibariyle US Dollar Coin, 53,5 milyar dolarlık piyasa değeri ile dördüncü en büyük kripto para konumunda. Coinbase, USDC'nin hem daha verimli hem de daha adil olan açık bir finansal sistem oluşturmaya yardımcı olacağına ve bu yeni paradigmanın önemli bir bileşeni olacağına inandıklarını belirtti.

Coinbase ve BlackRock Ortaklığı, Bitcoin’i Bu Seviyeye Taşıyabilir

Popüler bir analist, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock ve kripto para borsası Coinbase arasındaki ortaklığın Bitcoin (BTC) fiyatını  uzun vadede inanılmaz seviyelere çıkarabileceğini iddia ediyor. Geçen hafta, ABD merkezli dev borsa Coinbase, dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock ile zengin müşterilere kripto para yatırımı fırsatı sunmak için birlikte çalışacağını duyurdu.

Yeni bir strateji oturumunda, popüler program InvestAnswers sunucusu 443.000 YouTube takipçisine bu kritik ortaklığın Bitcoin‘in piyasa değerini en az bir trilyon dolar artırabileceğini söyledi. Analiste gre, bu gelişme önümüzdeki üç ila beş yıl içinde Bitcoin fiyatını kolay bir şekilde 773.000 dolara çıkaracaktır.  Önde gelen makro yatırımcı Tapiero’ya göre , BlackRock ve Coinbase arasındaki anlaşma Bitcoin’i 250.000 doların üzerine çıkarabilir

Read Entire Article