CoinEx CEO: “Finansal Zincirleri Kırmak ve Kolay Kripto İşlemler”

2 years ago 251
Okuma Süresi: 5 Dakika

200’den fazla ülke ve bölgede 3 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya hizmet sunan kripto varlık borsa platformu CoinEx, yeni bir marka sloganı benimsedi: Kolay Kripto İşlemler. CoinEx’in kurucusu ve CEO’su Haipo Yang ile röportaj gerçekleştirildi. CoinEx ve kripto endüstrisinin gelecekteki gelişimi ile ilgili konular soruldu.

Soru: CoinEx, “Kolay Kripto İşlemler” diye yeni bir slogan benimsedi, bunun ardındaki düşünce nedir?

Cevap: Şu anda, kripto para piyasası teknolojik gelişme, piyasa ölçeği ve kullanıcı sayısı açısından yeni bir aşamaya girdi. Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 3 trilyon USD’ye yaklaştı, Facebook’u geride bırakan Bitcoin ise, en değerli 10 küresel varlık arasına girdi. Kripto para piyasası, küresel varlıkların vazgeçilmez bir parçası haline gelirken, kripto teknolojisi de daha fazla endüstriyi ve kullanıcıyı etkilemektedir.

Aynı zamanda, kripto teknolojisinden korkan, yalnızca meraklıların ve profesyonel yatırımcıların bu piyasaya katılabileceğini düşünen birçok insan da var. Bu izlenim ise yersiz değil. Şu anda, piyasadaki birçok işlem platformu çok profesyonel, sürekli olarak yeni işlevler sunarken, tüm işlevleri ve ürünleri kullanıcılara sorumsuz bir şekilde gösteriyorlar, bu da birçok yeni kullanıcının korkmasına neden oluyor.

Şunu hayal edin: Normal bir kullanıcı Bitcoin satın almak için bir kripto işlem platformunu ziyaret ediyor ancak teslim sözleşmesi ve Avrupa tipi opsiyon gibi çok sayıda türev görüyor ve nasıl Bitcoin satın alınacağını bulamıyor. Bu tür platformlar gerçekten halk için mi tasarlandı? Kullanıcıların neye ihtiyacı olduğunu düşünüyor olabilirler ancak çoğu kullanıcı için ilk kripto varlık işlemini tamamlamanın o kadar kolay olmadığını görmezden geliyorlar.

Merkeziyetsiz kripto teknolojisi halk için doğmuştur. Bu endüstrideki tüm kullanıcılara saygı gösterilmesi gerekir, profesyonel yatırımcılar da, normal yatırımcılar da kripto endüstrisine katılma hakkına sahip olmalıdır. Yeni kullanıcıların ve normal kullanıcıların görmezden gelinmesi, kripto endüstrisinin finansal tekeli kırmak olan asıl gayesine aykırıdır.

Bu nedenle, kullanıcıların kripto endüstrisi korkusunu ortadan kaldırmak, finansal zincirleri kırmak, herkese kripto işlemlerin eşit olduğunu ve finansın hiçbir şekilde belirli insan gruplarının ayrıcalığı olmadığı anlatmak istiyoruz. Normal kullanıcıları kripto dünyasına bağlayan bir köprü kuracağız, kullanıcıların kripto dünyasına girmeleri için bir geçit haline gelirken, her kripto varlık işlemini “kolay” bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olacağız.

Soru: CoinEx’in slogan yenilemesi marka, ürün, teknoloji vb. alanlarda stratejik düzenlemeleri içeriyor. CoinEx’in gelecek vizyonundan ve stratejik planlarından bahsedebilir misiniz?

Cevap: CoinEx ürün, token listeleme ve müşteri hizmetleri olmak üzere üç alanda kripto işlemleri kolaylaştıracak.

Her şeyden önce, ürünler açısından, işlevleri keyfi olarak yığmak için değil, işlevlerin yeterli ve kullanımı kolay olmasını sağlamak için ürün düzeyinde mümkün olduğunca kısıtlamalar uygulayacağız. Piyasadaki birçok ürünün işlevleri aslında aşırı ve gereksizdir. Bizim “kolay” dediğimiz şey, yapabileceğimiz daha az şey olduğu anlamına gelmiyor, aksine kullanıcıların gerçek ihtiyaçlarını karşılayan ürünler geliştirerek karmaşıklığı kolaylığa dönüştürmeyi amaçlıyoruz.

Ayrıca, token listelemeye de büyük önem veriyoruz. CoinMarketCap dünya çapında yaklaşık 20.000 kripto varlığı gösteriyor ancak birçoğunun yüksek riskleri bulunuyor. Şu anda, piyasadaki işlem platformları ya kripto para türü açısından yeterince kapsamlı değil ya da önemsiz varlıklara sahip. Bu nedenle, araştırma ekibimiz piyasadaki kripto para birimlerini incelemek için çok zaman harcıyor. Bir dereceye kadar, risk filtreleme görevini de üstleniyor, kullanıcıların iş yükünü mümkün olduğunca azaltarak varlıklara kolayca yatırım yapmalarına olanak sağlıyoruz.

Sonuncusu ama en önemlisi ise müşteri hizmetleri, CoinEx’te profesyonel, etkili ve düşünceli kullanıcı hizmetleri sunuyoruz. Yeni kullanıcılar, ürünleri kullanırken kaçınılmaz olarak bazı şüphelerle karşılaşacaktır. Karşılaştıklarında, yeni başlayanlar için olan anlaşılması kolay kılavuzlara, kapsamlı ve profesyonel yardım dosyalarına ve yardımsever müşteri desteğimize başvurabilirler. CoinEx, üstün kalitedeki hizmetler aracılığıyla her normal kullanıcıya saygı duymaktadır.

Soru: Geçmişe kıyasla, VC (risk sermayesi) firmaları, hedge fonları (koruma fonu) ve varlık yönetimi şirketleri gibi birçok profesyonel yatırımcı kripto piyasasına katıldı. Bu, kripto endüstrisinin yatırım eşiğini yükseltir mi? Böyle bir piyasada normal yatırımcılar için hala bir fırsat var mı?

Cevap: Profesyonel yatırımcılar ile normal yatırımcılar arasında zıt bir ilişki yoktur. Daha fazla yatırımcının katılması aslında piyasanın tanınması anlamına gelir ve piyasaya daha fazla likidite enjekte eder. Olgun bir piyasanın çeşitli yatırımcıları çekmesi doğaldır, ancak bu, normal yatırımcılar için hiçbir fırsatın olmadığı anlamına gelmez.

Kripto piyasası ve geleneksel finans piyasası arasındaki farka bakalım. Geleneksel finans piyasasında, büyük yatırım bankaları doğal olarak merkezileştirilmiştir. Bir şirketin halka açılmadan önce karmaşık bir süreçten geçmesi gerekir. Bu nedenle, hisse senetleri ancak büyük kuruluşlar aracılığıyla ihraç edilebilirken, birincil piyasaya yalnızca profesyonel yatırımcılar katılabilir. Normal yatırımcıların ise böyle bir fırsatı yoktur.

Böyle bir merkezi tekel, yüksek maliyetlere neden olup yüksek bir eşik oluşturur. Temelde, hisse senedi ihracı proje ekiplerine fon sağlar ve yatırımcılar için yatırım fırsatları yaratır. Aslında yatırım bankaları ve VC firmaları gibi aracılar sermaye verimliliğini artırmaz. Blokzincir ve kripto teknolojisi, normal yatırımcıların IDO (İlk Merkeziyetsiz Borsa Arzı) ve IEO (İlk Borsa Arzı) aracılığıyla birincil piyasalara doğrudan katılmalarını sağlayan ve böylece profesyonel yatırımcıların tekelini kıran yeni bir merkeziyetsiz çözüm getirmiştir.

Son birkaç yılda, kripto endüstrisinde DeFi, meme (Internet Memes) ve Play-to-Earn (Kazanmak için Oyna) gibi birçok yeni girişim gördük. Bu yeni girişimlerin çoğu ne profesyonel yatırımcılar tarafından yaratıldı ne de profesyonel yatırımcılar için doğdu. Kripto endüstrisi şu anda herkes tarafından erişilebilirdir, bu nedenle her yatırımcı fırsata sahiptir.

Soru: Hızlı büyümenin son iki yılında, CoinEx her zaman kullanıcı deneyimine ve kullanıcı ihtiyaçlarına öncelik verdi. Ürünleri sürekli olarak güncelleyip yinelerken “kolaylık” kavramını nasıl uygulamaya koyuyorsunuz? Gelecekte hangi alanlarda kullanıcılara daha kolay bir işlem deneyimi sunmayı planlıyorsunuz?

Cevap: CoinEx ürünlerini yükseltirken ürün mekanizmalarına, ürün etkileşimine ve içerik kılavuzlarına odaklanıyoruz. Çünkü kullanıcılar bir ürünü istedikleri hedefe ulaşmak için kullanır. Bu nedenle, “kolaylık” kullanıcıların bu hedefe en kısa sürede, en az maliyetle ulaşmalarını sağlar.

Ürün mekanizması açısından, kullanıcıların en kolay işlemlerle hedeflerine ulaşabileceklerini umuyoruz. Örneğin, yakın zamanda piyasaya sürdüğümüz Çevir (Swap) işlevinde, kullanıcıların hedefi çok basittir, elindeki kripto para birimini bir başka türdeki kripto para birimine çevirmek. Piyasadaki diğer takas ürünleri için, kullanıcıların kaymayı göz önünde bulundurması, piyasa fiyatını veya limit fiyatını seçmesi gerekir. Bu terimler kullanıcılar için çok karmaşıktır. Bu nedenle, CoinEx Çevir ürünü için bir dizi akıllı algoritma geliştirdik. Kullanıcıların yalnızca sahip olduğu kripto para birimini, çevrilmesini istediği kripto para birimini ve çeviri miktarını girmesi gerekir, diğer her şey CoinEx tarafından gerçekleştirilir, sonuçta çevirme işlemi hızlı ve çeviri fiyatı oldukça iyidir.

Ürün mekanizmasının yanı sıra, web sayfası etkileşimini ve görsel kılavuzları kapsayan ürün etkileşimine de büyük önem vereceğiz. Tüm işlevleri ve bilgileri tek bir sayfaya yığmayacağız, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu işlevlerin nerede olduğunu bir bakışta görebilmesi için mümkün olduğunca sade olmaya çalışacağız. Ayrıca içerik kılavuzu açısından, CoinEx’i açan her kullanıcının hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilmesi için metin açıklamalarını ve ürün açıklamalarını sürekli olarak geliştirmeye, en basit ve anlaşılması kolay ifadeleri kullanmaya devam edeceğiz.

Röportaj sırasında Haipo Yang, kullanıcı deneyimini en iyi hale getirmenin hiç bitmeyen bir süreç olduğunu, ürün geliştirmenin uzun vadeli ve sürekli çaba gerektiren bir şey olduğunu da belirtti. CoinEx, kripto varlıkların halk için erişilebilir hale getirilmesi gerektiği, hedefinin “finansal zincirleri kırmak” olduğu, yönünün “kolaylık” olduğu, kullanıcılara odaklanmanın ve ürünleri sürekli olarak en iyi hale getirmenin ise CoinEx’in yöntemi olduğu inancına bağlı. CoinEx’in çabalarıyla, kripto varlık işlemlerinin daha fazla normal yatırımcıya yeni fırsatlar sunabileceğine inanıyoruz.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article