CoinEx Finansı Nasıl Değiştirdi: Basit ve Devrim Niteliğinde

2 years ago 91

Haziran 2022'de Rugby Ligi Dünya Kupası, 2021 (RLWC2021), CoinEx'i resmi kripto para işlem platformu partneri olarak duyurdu ve RLWC tarihinde ilk kez bir kripto para şirketiyle işbirliği yapılıyor. Bu, birçok RLWC seyircisine de sürpriz oldu, yaklaşık 70 yıllık bir geçmişe sahip ragbi zirvesi, neden bu yıl partneri olarak kurulalı yalnızca 5 yıl olan CoinEx'i seçti? RLWC'yi gelişmekte olan kripto endüstrisinde işbirliği yapmaya ikna eden CoinEx nasıl bir geçmişe sahip?

Devrim Niteliğinde: Her Şey Bitcoin ve Blok Zincirden Başlar

CoinEx, Aralık 2017'de kurulmuş olsa da, kurucusu Haipo Yang, Bitcoin ve blokzincir teknolojisi ile çok daha önce temasa geçti. 2011 yılında Bitcoin ve açık kaynak konsepti, teknoloji meraklılarının küçük topluluğunda oldukça popülerdi. Teknolojinin içine doğan Haipo Yang'ın dikkatini çeken de endüstrinin gelişimini teşvik etmek için açık kaynak kodu aracılığıyla teknoloji geliştirme eşiğini düşürme fikriydi. Bu nedenle Haipo Yang, Bitcoin ve blokzincir teknolojisi hakkında daha fazla şey öğrenmeye başladı.

2013 yılında Haipo Yang, Bitcoin düğümlerini kendi başına çalıştırmaya başladı ve Bitcoin topluluğunun inşasına katıldı. Bitcoin ve blokzinciri daha derinden kavradıkça, Haipo Yang'ın bu endüstriye yönelik beklentileri artarken, kodlamanın hakim olduğu bu piyasanın sınırsız hayal gücüne sahip bir piyasa olacağına inanıyordu. Tencent ve Futu Securities'de çalışan Haipo Yang, dünyanın önde gelen internet şirketlerindeki işini bırakıp, Bitcoin ve blokzincirin teknoloji ve üretim ilişkilerinde devrim yaratacağına inanmayı seçti. Devrimi kucaklayan Haipo Yang, kendini tamamen kripto endüstrisine adamaya karar verdi.

Üstün: Blokzincir Dünyasının Altyapısı Olmak

2016 yılında blockzincir endüstrisi emekleme dönemindeydi ve birçok teknoloji ve ürün olgunlaşmamıştı. Bitcoin ağını bir madencilik havuzu aracılığıyla daha iyi korumayı planlayan Haipo Yang, ViaBTC Pool'un tüm kodlamasını iki ay içinde tamamlayarak “Blokzincir ile Daha Güzel Bir Dünya” misyonunu ve "Blokzincir Dünyasının Altyapısı Olmak” vizyonunu ortaya koydu.

Haipo'nun üstün teknoloji ve ürün arayışı, çok sayıda kullanıcı tarafından tanındı. ViaBTC, tüm ağdaki en düşük yetim blok oranına sahip tonlarca kullanıcıyı kendine çekerek, kısa sürede dünyanın ilk beş BTC madencilik havuzundan biri haline geldi. Ancak, blokzincir altyapısı elbette yalnızca madencilik havuzlarından ibaret değil, kripto para yatırımcıları için alım-satım her zaman en önemli taleptir.

O zamanlar, piyasada birçok borsa olmasına rağmen, çoğu sık sık kesinti ve ağ arızası yaşadı. Yüksek eşzamanlılık mimarisinin tasarımında uzman olan Haipo, yüksek performanslı, istikrarlı bir işlem sistemi oluşturmaya karar verdi. 2017 yılında, Haipo Yang ve ekibi dünyanın ilk 10.000 TPS işlem eşleştirme motorunu geliştirdi. Aynı yılın Aralık ayında ise, yüksek performanslı bir işlem motoru üzerine inşa edilen CoinEx resmen doğdu.

CoinEx'in doğuşundan kısa bir süre sonra, kripto para piyasası yeni bir ayı piyasasını karşıladı. Boğa piyasası sırasında ise, devasa kârlar tonlarca kripto para borsasının doğmasına sebep oldu ve herkes borsaların altında yatan teknik kapasiteye ve kullanıcı deneyimine hiç bakmadan hızla para kazanmak istedi. Sonuç olarak, ayı piyasasının gelişi kripto işlem platformlarında büyük bir değişikliğe neden oldu ve birçok borsa sonunda endüstriyi tamamen terk etti. CoinEx ise piyasanın boğadan ayıya geçmesiyle birlikte teknolojilerini ve ürünlerini geliştirmeye devam ederek, üstün kullanıcı deneyimi ile çok daha fazla yeni kullanıcıyı kendine çekti.

Şu anda CoinEx, dünya çapında 200'den fazla ülkede 3 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir ve 16 dilde hizmet vermektedir. Spot, marj, vadeli işlemler, AMM ve finansal hizmetleri kapsayan farklı talepleri karşılamak için 500'den fazla kripto varlık sunmaktadır. CoinEx'in blokzincir ekosistemi genişlemeye devam ederken, bünyesi altında olduğu ViaBTC Group, şu anda ViaBTC Pool, ViaWallet, CoinEx Akıllı Zincir (CSC), ViaBTC Capital ve CoinEx Charity'yi de kapsayan birçok iş alanında faaliyet göstermektedir.

Basit: Finansal Zincirleri Kırmak

Haipo Yang, blokzincir ve Bitcoin ile temasa geçtiği ilk günden beri, bu teknoloji ve endüstrinin çok sayıda insana fırsatlar sunabileceğine inanıyordu. Sonuç olarak merkeziyetsiz, açık, özgür ve şeffaf bir kripto ortamı, daha eşit bir finansal piyasa yaratabilir. Ancak, endüstrinin sürekli olarak gelişmesiyle, birçok borsa durmadan işlev üstüne işlev eklemeye başladı. Bu, platformları giderek daha profesyonel hale getirirken, acemiler için oldukça zorlaştırdı.

Yeni kullanıcıları görmezden gelen bu davranış, CoinEx ekibi tarafından onaylanmamaktadır. CoinEx, endüstride devrim yaratmayı ve daha fazla normal kullanıcıya hizmet edebilmek için üstün ürünler geliştirmeyi amaçlamaktadır. Online (Çevrimiçi) ödemenin bir seçenek olmadığı birçok yerde kripto işlemlere kolayca erişilebilir. Kripto paralar, itibari paraların yüksek enflasyon oranlarından rahatsız olan insanlara da yardımcı olabilir. Birincil piyasaya katılma imkânı olmayan birçok normal yatırımcı da kripto para piyasası aracılığıyla doğrudan birincil yatırım yapabilirler…

Bu nedenle, CoinEx ekibi her zaman kullanımı kolay ürün konseptine bağlı kalmış, kendisini "kripto varlık işlemlerini kolaylaştırmaya" adamıştır. Kolay yatırım kanalları ve memnun eden müşteri hizmetleri sunarken kaliteli ürünler üreterek, karmaşıklığı kolaylığa dönüştürdüğü için CoinEx, tüm normal kullanıcılara saygı duyar, kullanıcıların iş yüklerini azaltırken gerçek ihtiyaçlarını karşılar.

Blockzincir ve kripto endüstrisi tam olarak nasıl olmalıdır? Güçlü bir teknik altyapıya sahip olan CoinEx ekibinin kendine özgü bir cevabı var. Kripto yatırımları, tıpkı geleneksel yatırımlar gibiyse ve yatırımcılar hala yüksek eşik, yüksek maliyetler, piyasa tekeli ve karmaşık süreçler gibi aynı eski sorunlardan mustarip olursa, o zaman merkeziyetsiz blokzincir teknolojisi anlamsız olacaktır. Blokzincir teknolojisi, dünyadaki insanların %1'inin, servetin %99'una sahip olduğu mevcut durumu değiştirmelidir. CoinEx, özgür ve eşit bir kripto dünyasında, insanların %99'unun da o %1 haline gelebileceğini ummaktadır. Bu, CoinEx'in "Blokzincir ile Daha Güzel Bir Dünya" misyonudur ve blokzincir teknolojisinin doğuşunun da asıl amacı olmalıdır.

Kripto endüstrisinde, bir sonraki anda ne olacağını asla bilemezsiniz. Hızla değişen piyasa döngüleri, birçok kripto devinin bir anda düşmesine neden olmuştur. CoinEx ekibine bunca yıl nasıl dayandıkları sorulduğunda, bu endüstride asıl amaca bağlı kalmanın çok değerli bir şey olduğunu belirtirken, "Blokzincir ile Daha Güzel Bir Dünya" misyonumuz büyük görünse de bu misyona bağlı kaldığımız sürece çabalarımızın daha fazla insana fayda sağlayacağına inanıyoruz" demişlerdir.

Basit, üstün ve devrim niteliğindeki ürünleri sürdürmeye yönelik bu tür çabalar, CoinEx'in hayatta kalma kuralını canlı bir şekilde açıklarken, aynı zamanda finansı evrenselleştirme hayalini de göstermektedir.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article