CoinEx ile Kolay Vadeli İşlemler

2 years ago 100

TokenInsight 2021 Kripto İşlem Endüstrisi Yıllık Raporu'na göre, 2021 yılında dijital varlık işlem piyasası, %43'ü (49 trilyon USD) spot işlem, yaklaşık %50'si (57 trilyon USD) ise sürekli vadeli işlem sözleşmesi işlemleri olmak üzere 112 trilyon USD'ye varan yıllık işlem hacmiyle atılıma devam etti. Ayrıca, 2020 yılına kıyasla 2021 yılında toplam işlem hacmi 3,37 kat arttı. Spot işlem sadece 2,3 kat artarken, teslim sözleşmeleri 2,36 kat arttı, sürekli vadeli işlem sözleşmeleri ise yaklaşık 6 kat artarak en büyük artışı gösterdi. Rapordaki genel verilere bakıldığında, 2021 yılında vadeli işlem piyasasının işlem hacminin hızla büyüyüp spot piyasayı geçerek ana akım yatırım kanalı haline geldiği ve sürekli vadeli işlem sözleşmesi piyasasının popülaritesinin artmaya devam ettiği görülebilmektedir.

Spot piyasada çeşitlilik eksikliğinin aksine, sürekli vadeli işlem sözleşmeleri, özellikle de doğrusal sözleşme piyasası, kullanıcıların çok fazla türde kripto para sahibi olma gerekliliği olmadan, uzun vadeli pozisyon sürdürme ve yüksek kaldıraç yoluyla kar elde etmelerini sağlar. Böyle bir avantaj sayesinde, giderek artan sayıda kripto para yatırımcısı vadeli işlem piyasasına girmektedir. Vadeli işlem piyasası beklentilerinin yüksek oranda kabul edildiği ve sözleşmelerin kripto para piyasasının ana cazibesi haline geldiği çok açıktır. Bu durumda, dijital varlık işlem platformları yalnızca sözleşme ürünlerini geliştirerek ve kullanıcılara daha kullanıcı dostu işlem hizmetleri sunarak, vadeli işlem piyasasında yer edinebilir ve platformun işlem hacminde hızlı büyüme kaydedebilir.

Vadeli işlem piyasası birçok kripto yatırımcısı için ana yatırım seçeneği haline gelmiş olsa da kripto para endüstrisine yeni giren çoğu yatırımcı için sürekli vadeli işlem sözleşmeleri hala yüksek eşikli yatırım ürünleridir. Her şeyden önce, bir kripto para finansal türevi olarak vadeli işlem piyasası, hala oldukça parçalıdır ve birleşik standartlardan yoksundur. Ayrıca, farklı dijital varlık işlem platformlarının vadeli işlem sözleşmelerinin yapıları da farklıdır ve sözleşme şartları da büyük ölçüde farklılık gösterir. Örneğin, bazı işlem platformları tarafından sunulan vadeli işlem sözleşmelerinin anlaşılması zor ve öğrenme eşiği yüksekken, bazı işlem platformlarının sözleşme mekanizması yalnızca profesyonel yatırımcılar için uygundur, yeni başlayanlar için uygun değildir.

Vadeli işlem piyasasına yeni giren yatırımcıların, uygun bir vadeli işlem platformu seçerken, güvenlik ve istikrarın yanı sıra ürünün basitliğini ve kullanım kolaylığını da göz önünde bulundurması gerekir. CoinEx Vadeli İşlemler kendini kullanıcılar için daha kolay vadeli işlem hizmetleri sunmaya adadığını ifade ediyor.

CoinEx Vadeli İşlemler: Basit bir web sayfası ve anlaşılması kolay sözleşme bölümü

Öncelikle, CoinEx vadeli işlemler sayfası basit ve anlaşılır olarak nitelendiriliyor. Kullanıcılar Sözleşme sayfasına girdikten sonra kendi ihtiyaçlarına göre doğrusal sözleşme veya ters sözleşme piyasası seçebilir, ilgili sözleşme piyasasını seçtikten sonra mevcut piyasa koşullarını ve mevcut emirleri net bir şekilde görebilirler.

İkinci olarak, kullanıcılar bir pozisyon açmak için marjı seçmeden önce, vadeli işlemler hakkında hemen bilgi edinmek için Vadeli İşlem Kılavuzu'nu sağ tarafta kolayca bulabilir. Yeni başlayanlar Vadeli İşlem Eğitim Videosu'nu izleyerek ve testi tamamlayarak, bir pozisyon açmadan önce vadeli işlem sürecini daha iyi anlayabilirler.

Vadeli işlemler KYC doğrulaması gerektirmez, CoinEx kullanıcılarının anonimliğini koruyor

Açıklamalara göre CoinEx'te vadeli işlem gerçekleştirirken, kullanıcıların herhangi bir KYC kimlik doğrulamasından geçmesi gerekmez, bu da belirli ülke ve bölgelerde kripto yatırımcılarının karşılaştığı işletme sorunlarını çözer. Aynı zamanda platform, kullanıcıların varlıklarını birden fazla güvenlik stratejisiyle korur. Bu, yalnızca kullanıcılar için anonim ve güvenli bir işlem ortamı oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcıların gönül rahatlığıyla pozisyon açabilmeleri ve kar elde edebilmeleri için %100 rezerv garantisi sağlamayı taahhüt eder.

CoinEx, çoklu vadeli işlem mekanizmaları aracılığıyla kullanıcıların pozisyon risklerini daha rahat bir şekilde kontrol etmelerine yardımcı olur

Kullanıcıların pozisyonları yönetmelerine ve ilgili riskleri kolaylıkla kontrol etmelerine yardımcı olmak için CoinEx, Otomatik Kaldıraç Düşürme (ADL), Sigorta Fonu ve Fonlama Ücreti gibi çoklu vadeli işlem mekanizmaları kullanmaktadır. Ayrıca CoinEx Vadeli İşlemler Endeks Fiyatı, birden fazla işlem platformunun ortalama spot fiyatlarına göre belirlenir ve bir işlem platformunun fiyatında önemli ölçüde bir sapma yaşandığında, endeks fiyatı dalgalanmasının normal bir aralıkta kontrol edilmesini sağlayabilen olağandışı durum işleme mantığına sahiptir ve kullanıcıların daha rahat bir şekilde vadeli işlem gerçekleştirmelerini sağlar.

Kapsamlı Yardım Merkezi'nde vadeli işlemlerle ilgili adım adım eğitimler

Açıklamalara göre CoinEx platformu, kullanıcıların endüstriye ilişkin bilgileri hızla öğrenmelerine yardımcı olmak ve kullanıcılara adım adım talimatlarla kripto para işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğini öğretmek için profesyonel ve kapsamlı bir yardım merkezi sunmaktadır. Kullanıcılar, Yardım Merkezi tarafından sunulan basit ve anlaşılması kolay resimli makaleler ve videolar ile simüle edilmiş vadeli işlemlerle kısa sürede vadeli işlemlere aşina olabilirler. Aynı zamanda, kullanıcılar yabancı oldukları vadeli işlem terimleri ile ilgili açıklamaları yardım merkezinde hızlı bir şekilde bulabilirler.

Kuruluşundan bu yana geçen 5 yıl boyunca CoinEx, kusursuz ürün ekosistemi, sorunsuz ve istikrarlı işlem deneyimi ve titiz kullanıcı hizmetleri ile dünyanın dört bir tarafında giderek daha fazla kripto para yatırımcısının beğenisini kazandığını ifade ediyor. CoinEx tarafından 2021 yılında yayınlanan verilere göre, CoinEx vadeli işlem piyasasının işlem hacmi büyük bir atılım gerçekleştirmiştir ve bu da CoinEx sürekli vadeli işlem sözleşmesi ürünlerinin giderek daha fazla kripto para yatırımcısı tarafından kabul edildiğini göstermektedir. Şu anda CoinEx 100'den fazla sözleşme piyasasını desteklemektedir. 2022 yılında platform, kullanıcılara daha çeşitli vadeli işlem piyasası seçenekleri ve daha kolay, daha pratik bir işlem deneyimi sunmak için sözleşmeli ürünlere de odaklanacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article