CoinShares Raporu: Kripto Yatırım Fonlarında Büyük Ölçekli Çıkış!

2 years ago 115
 Bu Durum Kripto Paraların Sonunu Getirebilir

CoinShares‘in haftalık Dijital Varlık Fon Akışları raporunun son baskısına göre, geçen hafta dijital varlık fonlarında 120 milyon dolardan fazla nakit çıkışı kaydedildi. Bitcoin yatırım ürünlerinde büyük ölçekli nakit çıkışlarının kaydedildiği haftada, FTX Token (FTT) 38 milyon dolarlık nakit girişi ile piyasada pozitif ayrıştı.

Kripto Yatırım Ürünlerinde Büyük Ölçekli Nakit Çıkışı

CoinShares’in geçen haftaki nakit akışlarına ilişkin yayınladığı rapora göre, kripto yatırım ürünlerinde Haziran 2021’den bu yana en büyük ölçekli nakit çıkışı kaydedildi. Geçen hafta kripto yatırım ürünlerinde toplamda 120 milyon doları aşan bir nakit çıkışı kaydedilirken, Nisan ayı içerisinde ise Bitcoin yatırım ürünlerinde 310 milyon dolarlık çıkış görüldü. Öte yandan FTX Token (FTT) yatırım ürünlerinde ise piyasadaki düşüş eğilimine karşın 38 milyon dolarlık nakit girişi kaydedildi.

CoinShares, raporunda söz konusu büyük ölçekli nakit çıkışının kesin olarak nedenini tespit etmenin zor olduğunu, ancak FED’in parasal sıkılaştırma politikalarının piyasaya önemli ölçüde etki ettiğini belirtti.

Kripto Para Piyasasındaki Düşüş Eğilimi Devam Ediyor

Son haftalarda düşüş yönlü bir ivme yakalayan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saatlik zaman diliminde de değer kayıplarına hız kazandırdı. Bitcoin, günün ilk saatlerinde 37.500 dolar fiyat seviyelerine gerilemesinin ardından kaydettiği son fiyat hareketleri ile birlikte 38.350 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Altcoin’lerin çoğu, Bitcoin’deki bu değer kayıpları ile düşüş hareketlerine hız kazandırdı. Ethereum (ETH), son 24 saatlik zaman diliminde kaydettiği değer kayıplarının ardından 2.800 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, 1,81 trilyon dolara geriledi. Öte yandan Coinglass verilerine göre ise son 24 saatlik zaman diliminde 100 milyon dolarlık short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Read Entire Article