Çok Para Yatırdılar! Ethereum (ETH) Bunları Üzecek!

2 years ago 83

Kripto para piyasaları tarihinin en önemli gelişmelerinden birine sadece günler kaldı. Yıllardır bu olay bekleniyordu. Ethereum (ETH) kripto para ekosisteminin en büyük akıllı sözleşme platformudur. Amazon veya Google sunucu hizmetleri nasıl dünyanın en büyük markalarına ev sahipliği yapıyorsa Ethereum da kripto para ekosistemi için aynı şeyi yapıyor.

Ethereum (ETH) Neden Önemli

Dünyadaki Web sitesi sayısı 2 milyarı geçti. Bunların önemli bir kısmı sunucu barındırma, sunucu kiralama gibi hizmetleri büyük şirketlerden alıyor. Amazon veya Google sunucu hizmetleri bunların başında gelir. Girdiğiniz internet siteleri aslında bu şirketlere ait bilgisayarlarda çalışır ve onlar olduğu için siz bu adreslere ulaşabilirsiniz. Ethereum buna benzer bir şey yapıyor. Dünyanın en büyük akıllı sözleşme blockchain’i olarak kripto para endüstrisindeki kullanıcılara hizmet veriyor. OpenSea gibi NFT pazaryerleri, UniSwap gibi merkeziyetsiz kripto para takas platformları ve aklınıza gelebilecek diğer birçok marka Ethereum ağında çalışan protokoller, akıllı sözleşmelerdir.

Örneğin dYdX kendi ağına geçme planları yapıyor. Bunu Facebook’un kendi veri merkezini oluşturmasına benzetebiliriz. Amazon gibi şirketlerden hizmet almak yerine bazı avantajlarından dolayı kendi veri merkezlerini oluştururlar. Ancak yine de bu durum Amazon AWS, Google Cloud gibi markaları küçültmez.

En büyük blockchain uygulamalarını barındıran akıllı sözleşme platformu Ethereum olduğu için en büyük altcoin de odur. Hatta önümüzdeki yıllarda piyasa değerine göre (fayda üretimi açısından önde olduğu için) Bitcoin’i geçmesi bile mümkün olabilir. Kripto para topluluğunun yarıdan fazlası Ethereum ağıyla iletişime giriyorken bunu beklemek gülünç olmayacaktır. İşte Ethereum bu yüzden önemlidir.

Ethereum (ETH) Merge Üzecek

Bu denli önemli bir platformun yıllardır üzerinde çalıştığı, hatalarını çözdüğü, sayısız projeksiyon oluşturduğu büyük güncellemeye sadece günler kaldı. Merge ile Ethereum blokları Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasıyla eklenecek. Ethereum Vakfı'na göre, Paris Yükseltmesi'nin 10 Eylül ile 20 Eylül 2022 arasında beklenen 5875000000000000000000000 Terminal Toplam Zorluğu (TTD) tarafından tetiklenmesi bekleniyor.

IntoTheBlock raporuna göre bir dizi test ağı birleştirmesinin ardından Birleştirmenin başarılı olacağı konusunda genel fikir birliği devam ediyor. IntoTheBlock, bu pozisyonu desteklemek için borsalardan gelen ETH Netflows'un geçen ay negatif olduğunu tespit etti. Analitik platformuna göre bu, yatırımcıların ETH biriktirmeye başladığını veya geçen ay fiyat düştükten sonra önemli ölçüde geri satın aldığını gösteriyor.

IntoTheBlock, Ethereum ağındaki mevcut madencilerin Birleştirmeden en çok zarar gören grup olacağını düşünüyor. Bunun nedeni, PoW ağındaki madencilik donanımlarına büyük miktarda para yatırmış olmalarıdır. Madenci çıkışları üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve çatallı ETHPoW zinciri toparlanmazsa, büyük miktarlarda madenci ETH varlıklarını satma yoluna gidebilir.

Chainalysis'e göre,

“Birleşmeden sonra, Ethereum madenciliğine adanmış hash gücü ya kaybolacak ya da diğer blockchainlere (en yüksek ihtimal ETC’ye akın olmasıdır, bu durum ETC fiyatını pozitif etkiler) dağılacak. Ancak, bu hash oranının Bitcoin'e taşınmasını beklemeyin. Neden? Niye? Ethereum madenciliği için kullanılan ekipmanlar BTC için pek işe yaramayacak”.

O halde Eylül ve Ekim aylarında dev Ethereum madencilik şirketlerinin diğer PoW projelerine akınını izleyeceğiz. Önümüzdeki 30 günlük süreçte PoW tabanlı altcoinlerden ciddi fiyat artışı yaşayanlar olabilir. Bu da yazının sonuna kadar sabredenler için güzel bir detay olsun.

Read Entire Article