Çok Şaşıracaksınız! Bitcoin İçin Kritik Veri Açıklandı! Onlar Bitcoin’in Gerçek Sahipleri!

1 year ago 60

Bitcoin'de inanılmaz veriler 2023 yılıyla beraber ortaya çıkmaya devam ediyor. Zincir üzerindeki veriler, Bitcoin uzun vadeli sahiplerinin şu anda toplam dolaşımdaki arzın %78'ine sahip olduğunu gösteriyor ki bu, metriğin şimdiye kadar gördüğü en yüksek değer.

Bitcoin Uzun Vadeli Sahipleri!

Twitter'da bir analistin de belirttiği gibi, uzun vadeli olarak Bitcoin'e sahip olanlar ile kısa vadeli olarak Bitcoin'e sahip olanlar arasındaki ayrışma şu anda en yüksek seviyede. Uzun vadeli olanlar (LTH'ler) ve kısa vadeli olanlar (STH'ler), tüm Bitcoin piyasasının bölünebileceği iki ana sahip grubu olarak tanımlanabilir.

STH'ler coin'lerini son altı ay içinde satın alan tüm yatırımcıları içerirken, LTH'ler BTC'lerini bu eşik miktardan daha önce edinenleri içeriyor.

İstatistiksel olarak, yatırımcılar coin'lerini ne kadar uzun süre ellerinde tutarsa, herhangi bir noktada satma olasılıkları o kadar azalır. Dolayısıyla, LTH'ler genellikle coin'lerini STH'lere kıyasla daha uzun süre hareketsiz tutma eğiliminde olurlar. Bu nedenle LTH'ler genellikle Bitcoin piyasasının elmas elleri olarak da adlandırılır.

Şimdi, buradaki ilgili gösterge (aşağıda bulunan grafik), toplam dolaşımdaki BTC arzının yüzde kaçının şu anda STH'ler ("genç" arz) ve yüzde kaçının LTH'ler ("yaşlı" arz) tarafından tutulduğunu ölçen genç ve yaşlı arz yüzdesi olarak karşımıza çıkıyor.

İşte kripto para biriminin tüm tarihi boyunca bu Bitcoin metriğindeki eğilimi gösteren bir grafik:

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere, LTH'ler tarafından tutulan toplam Bitcoin arzının yüzdesi sadece birkaç yıldır artmaya devam ediyor ve bu da piyasadaki yatırımcılar arasında HODLing zihniyetine doğru artan bir kayma olduğunu gösteriyor.

Bu gerçekleşirken, STH arzının katkıda bulunduğu yüzde doğal olarak küçüldü, çünkü değeri basitçe 100'den LTH arz yüzdesinin çıkarılmasıyla hesaplanıyor.

Kripto borsası FTX'in çöküşünün ardından gözle görülür bir düşüş gözlemlendi, bu da çöküşün piyasadaki en güçlü elleri bile sarsabildiğini gösteriyor. Bununla birlikte, sahiplerin yeniden odaklanması ve arzın bir kez daha tırmanmaya başlaması uzun sürmedi.

Grafikten, iki Bitcoin arzı arasındaki bu ayrışmanın şu anda şimdiye kadarki en yüksek seviyede olduğu anlaşılıyor. Bu da, LTH'lerin uzun süre hareketsiz kalması muhtemel olduğundan, arzın çoğundan gelen satış baskısının şu anda en az olması gerektiği anlamına geliyor olabilir. Piyasada böyle bir arz şoku yaşanması uzun vadede Bitcoin fiyatı için yükseliş anlamına gelebilir.

Bitcoin Son Durum

Hafta içerisinde gerçekleşen FED toplantısının ardından piyasada gözle görülür bir rahatlama olmuştu. Hemen ardından gelen Meta açıklamaları ise bunu desteklemişti. Bugün ise MicroStrategy'den ve ABD'den gelen açıklamaların ardından Gözle görülür bir fiyat düşüşü yaşanmıştı.

Bu olayların ardından yaşanan düşüş derinleşmedi 23.200 dolar seviyesinden döndü ve 23.700 dolar seviyesine kadar bir yükseliş gerçekleştirdi.  Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin geçen hafta %2 artışla 23.400 civarında işlem görüyordu.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article