Çok Taraflı Kazanç: Bu Oyna Kazan Tokenının Fiyatı Giderek Uçuyor

2 years ago 122

Dünyanın en popüler Play 2 Earn yani Oyna Kazan mantığında olan metaverse oyunlarından olan Axie Infinity, yakın bir zamanda DAO’ları hakkında açıklamada bulunmuştu. Bu açıklama ile ilerici ademi merkeziyetçiliği ve topluluk hazine yönetimini sunan Axie Infinity, trendini giderek arttırıyor. Axie Infinity’nin yerel tokenı olan AXS ise son iki gündür muazzam artışlarıyla dikkat çekiyor.

Bu yazı yazılırken AXS, son 24 saatteki %13,5’lik artışıyla 72,34 dolardan işlem görüyor. Ayrıca iki günlük grafiğine bakıldığında AXS’nin %48 arttığı da görülüyor. Uzmanlar bunun temel nedenlerini, Axie Infinity’nin yaratıcısı olan GameFi’ın büyümesine, Axie Infinity’nin yeni DAO gelişmelerini paylaşmasına ve artık dijital pazarın da yavaş yavaş toplanmasına bağlıyor.

DAO ve Oyna Kazan

Kripto piyasaları ve dijital varlıkların bulunduğu pazar, Şubat ayı boyunca ve Mart ayının başlarına kadar bir belirsizlik içerisinde sürükleniyordu. Ancak faiz oranlarının netleşmesi, Rusya-Ukrayna savaşının gidişatı ve diğer etmenlerle bir şekilde piyasa toparlanmaya başladı. Özellikle Bitcoin dün 44.000 dolar seviyelerinin üzerine çıkarak yatırımcılarını sevindirdi. Diğer altcoinler de durumu takip ediyor ve çoğu yeşil grafikler sergiliyor. Dolayısıyla geleneksel piyasalar kriptoları, kriptolar da NFT ve metaverse’lerin durumunu etkileyebiliyor.

Tüm bunların ötesinde Oyna Kazan mantığında çalışan metaverse oyunları, yatırımcılarına birçok yönden kazanç imkanı sunduğundan daha avantajlı hale gelmeye başlıyor. Oyna Kazan tipi metaverse oyunları 2021’lerin sonunda popüleritisini giderek arttırmıştı. Ancak Axie Infinity’deki trend artışı bu sektöre yeni bir soluk getirmiş gibi gözüküyor.

AXS Yatırımcılarının Katkısı

AXS yatırımcıları, gelişen DAO gelişmeleri ile kaynak kullanımının yönetiminde söz sahibi oluyor ve AXS arzının kaynaklarını yenileyecek yatırım faaliyetlerinde bulunabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde AXS ile kazanç sağlayan yatırımcılar, hem tokenın değerlenmesi için kaynak yenileme projeleri de yapabiliyor hem de katkı ile ödüllendirmenin sahibi olabiliyor.

Uzmanlar, özellikle Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Ethereum (ETH) akıllı sözleşmelerinin son birkaç gün içerisinde muazzam bir fon girişi ile karşı karşıya olduğunu da belirtiyor. Dolayısıyla Ethereum ağında bulunan Axie Infınity de bu pastadan payını alıyor ve değer kazanıyor. Ayrıca analistleri AXS’nin 200 günlük hareketli ortalama direnç çizgisine ulaştığını ve bunu aşabileceğini de belirtiyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article