Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı, Metaverse Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu!

2 years ago 122
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı, Metaverse Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye  Siber Güvenlik Kümelenmesi 3’üncü Sektör Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Ali Taha Koç yaptığı açıklamalarda son dönemde gündemde olan konulardan biri olan Metaverse’ü ele aldı.

İşte Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un Metaverse hakkında yaptığı açıklamalar;

Cumhurbaşkanlığı Yetkilisinden Metaverse Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi 3’üncü Sektör Zirvesi kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Ali Taha Koç ve İsmail Demir, basın mensuplarına yaptığı açıklamlarda son dönemdeki önemli konulardan biri olan Metaverse hakkında konuştu.

Koç, Metaverse hakkında gelen sorular üzerine şu açıklamaları yaptı;

“Dünyada yeni teknolojiler çıkacak. Yeni teknolojilere ilk girmek bazen şans olabilir ama belli bir süre izlemek, stabil olmasını beklemek çok daha mantıklı. Test ortamları kurduk, kendi Metaverse, coin alemimiz var. Bunları mühendislerimizin gelişmesi, mevzuat yazacağımız zaman olaya hakim olalım diye kullanıyoruz. Manipülasyona çok açık olduğu için dikkatli olmamız lazım.”

Türkiye ve Metaverse

Pek çok ülke metaverse alanında önemli adımlar atarken Türkiye’de de bu alanda bir takım gelişmeler yaşanıyor. Öyle ki ülkemizde şu ana kadar siyasi partiler ve büyük şirketler bu alanda ilk adımlarını attı bile.

Ak parti’nin yaptığı metaverse toplantısına ek olarak önde gelen otomobil markası Toyota’nın Türkiye ayağı da yakın bir zamanda ilk metaverse toplantısını gerçekleştirerek sektöre öncülük etti. Öyle ki Toyota Türkiye’nin yaptığı bu toplantı ülkemizde otomotiv sektöründe yapılan ilk metaverse toplantısı olarak kayıtlara geçti.

Buna ek olarak Vestel, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile birlikte Metaverse’te ilk dijital mağazasını da açacağını duyurdu.

Bu gibi büyük şirketlerin attığı Metaverse adımın, yakın gelecekte pek çok şirketin de bu alana yönelmesine öncülük etmesi bekleniyor.

Read Entire Article