Cumhuriyetçi Boğası Mı? ABD’li Cumhuriyetçiler Kripto Fedailiğine Devam Ediyor!

1 year ago 67

Kripto para piyasalarında ilk defa siyasi destekle büyüyen bir boğa sezonu görebiliriz. Bu gerçekten ilginç olacak. Bir süredir ABD’li Cumhuriyetçilerin kripto paralara karşı daha ılımlı bir yaklaşım sergilediğinden bahsediyoruz. Biden onları kripto fedailiğiyle suçladı ve işi artık siyasi bir slogana dönüştürdü. Bu kaos kripto yatırımcılarının işine yarayacak.

Kripto Fedaisi Cumhuriyetçiler

Bu hafta ABD Başkanı Biden kripto para yatırımcılarının Cumhuriyetçiler tarafından korunduğunu söylemişti. Hatta 18 milyar dolar vergi gelirinden ABD’yi alıkoyduklarından da bahsetti. Bu siyasi çatışma kripto paraların işine yarayabilir. Çatışma büyüyor, Biden’ın da körüklemesiyle iş başka bir noktaya taşınacak.

Takip ediyorsanız Cumhuriyetçilerin kripto yanlılığına doğru nasıl kaydığıyla alakalı bu sıralar daha fazla makale kaleme alıyoruz. Çünkü orta ve uzun vadede bu hareket kripto para yatırımcılarının lehine önemli sonuçlar doğurabilir. Bugün bile yatırımcılar eğer katı kripto regülasyonlarının yasalaşmayacağına dair inanca sahipse bunu Cumhuriyetçilere borçlu.

Yaklaşan seçimler Biden yönetiminin başarısızlıklarına kılıf arama sürecini başlattı. Banka iflaslarından nefret ettikleri Trump’ı sorumlu tutan Biden cephesi şimdi de bütçe tavanı konusundaki kaosun büyümesinden onları sorumlu tutuyor. Üstelik Biden siz kripto yanlısı olduğunuz için bugün ABD milyarlarca dolardan oluyor da dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=5r3X6kM-eLM&t

Kripto Para Boğası: Cumhuriyetçiler

Eğer böyle bir şey olursa kripto paraların kısa tarihindeki en enteresan yükseliş dönemini yaşarız. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi milletvekillerine göre, borsa olarak kayıt yaptırmak isteyen kripto platformlarıyla etkileşimleri hakkında bilgi için kongre taleplerini şimdiye kadar göz ardı etti. Üstelik onları görmezden gelmeye devam ediyorlar.

Bu hafta gönderilen mektuba da tatmin edici bir cevap alamazlarsa yakında kripto para şirketlerine uygulanan negatif ayrımcılık başlıklı bir Temsilciler Meclisi duruşması izleyebiliriz.

SEC'i denetleyen Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry bu hafta SEC Başkanı Gary Gensler'e bir mektup göndererek 26 Nisan'da yapılan talebin geri çevrilmesinden şikayet etti. Temsilci Bill Huizenga tarafından da imzalanan mektuplar, Cumhuriyetçi milletvekillerinin kripto endüstrisini mevcut menkul kıymet düzenlemelerine tabi tutmaya çalıştığı için ajansı eleştirdiği bir dönemde geldi.

Mektubun bir bölümünde şu yazıyordu;

“Kripto şirketlerinin SEC'e kaydolmasını istiyorsunuz buna rağmen onların uyabileceği kuralları belirlemeyi reddettiniz.”

Üstelik son mektupta kayıt için başvuran kripto şirketlerinin de listesi istendi. Ayrıca Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi 18 Mayıs tarihinde Stablecoinler gündemiyle toplanacak.

Read Entire Article