Danimarka Merkezli Saxo Bank’dan Kripto Paralar için “Belirsizlik” Vurgusu

2 years ago 99

Danimarka merkezli Saxo Bank, yayımladığı raporda, kripto para piyasalarının mevcut durumuna ilişkin olarak belirsizlik vurgusu yaptı ve bu belirsizliğin önemli fiyat düzeltmeleriyle karakterize edildiğini belirtti.

Rekabetçi Ortama Doğru

Saxo Bank, 5 Temmuz'da yayımladığı "Dijital Paralar için 3'ncü Çeyrek Görünümü" başlıklı raporunda, piyasalardaki bir sonraki fiyat hareketlerinin genel ekonomik görünüm ve merkez bankası dijital paraları (CBDC'ler) üzerine devam eden araştırmalardan kaynaklanan olası rekabet gibi faktörlere bağlı olacağını söyleyerek şu notu düştü:

Kripto paralar şu anda belirsizlik içinde, genel makroekonomik duyarlılıkta, düzenlemelerde ve kurumsal kabulde değişiklikleri bekliyor. Potansiyel bir rakip olarak hareket edecek olan merkez bankası dijital paraları üzerine devam eden araştırmalardan bahsetmiyoruz bile.

Büyük Danimarka bankası, kripto paraları çevreleyen eleştirilerin sayısındaki artışı, düşen fiyatları ve dijital varlık uygulamalarına olan düşük katılımı baz alarak kripto para piyasalarının 2022'de bir kripto kışına girdiğine inandığını belirtiyor.

Ayı Piyasası Fırsatları

Öte yandan Saxo Bank, ayı piyasasının yatırımcıların yatırım yapmaya devam etmeleri ve piyasaya istikrar getirmeleri için yer açtığı göz önüne alındığında, endüstrinin toparlanması için şu anda bir fırsat olduğunu belirtiyor. Banka, ek olarak, Bitcoin (BTC) fiyatındaki çöküşün kripto paranın dijital altın anlatısını yok ettiğine de dikkat çekiyor.

En büyük kripto para Bitcoin, değerinin yüzde 56'sından fazla kaybetmesiyle 2022'nin ikinci çeyreğinde tarihinin en kötü çeyreğini geçirdi. BTC fiyatı, sürekli olarak 20 bin doların üzerinde kalma mücadelesi verse de bunu yapamadı ve fiyat 20 bin doların altına düştü.

Saxo Bank'ın yayımladığı raporda, yatırımcıların milyonlarca dolar kaybetmesine neden olan  Terra (LUNA) ekosisteminin çökmesinin ardından Bitcoin'in olası bir değer deposu olarak pozisyonunun değiştiği belirtiliyor.

Daha Sert Kripto Para Düzenlemeleri

Saxo Bank, kripto paraların istikrarı konusunda şüphelere neden olan piyasalar genelindeki çöküşün potansiyel olarak beklenenden daha sert düzenlemeleri beraberinde getirmesini bekliyor. Bankanın bu tezi, farklı yargı bölgelerinin doğru kripto para düzenleyici çerçevesini daha sesli bir şekilde tartışmaya başlamasına dayanıyor.

Bankaya göre, kripto paralarda bu yıl yaşanan çöküş, endüstrinin baskıyı kaldırıp kaldıramayacağına dair soruları gündeme getirdiğinden, tüm sektörlerin uyum içinde çalışmasını gerektiriyor. Saxo Bank, kripto para düzenlemelerinin 2021'de hızla yükselen piyasalarda ilerlemeyi amaçlayan bazı piyasa spekülatörlerinin sonunu getirdiğini de ekliyor.

Read Entire Article