DappRadar’dan Çarpıcı Açıklama: Bu Altcoin Ethereum’un Tahtına Rakip!

2 years ago 93

Bir veri analiz şirketi olan DappRadar’ın yayımladığı son raporlara göre Solana’nın (SOL) non-fungible tokenları (NFT), en büyük akıllı sözleşme olan Ethereum'u (ETH) geçebileceğini söylüyor.

"Net Kazanan Solana"

DappRadar’da yayımlanan yeni raporda, Solana'nın kripto para piyasalarındaki son düşüşlere rağmen NFT alanında iyi bir performans gösterdiğini tespit etti. Ayrıca SOL’un işlem hacmi, en büyük ikinci altcoin olan Ethereum da dahil olmak üzere diğer blok zincirlerinde yaşanan düşüşlerden etkilenmedi. DappRadar yayımladığı raporda akıllı sözleşme platformu Avalanche (AVAX) ve Solana hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşe rağmen Solana ve Avalanche, işlem hacminde sırasıyla %21 ve %15 oranında bir artışla net kazananlar olarak öne çıktı.”

NFT Projelerine Yeni Alternatif

Bununla birlikte raporda Ethereum, Binance Smart Chain (BSC) ve Polygon (MATIC) gibi blok zincirlerinin sırasıyla %41, %22 ve %59 oranında ağır kayıplara uğradığı belirtildi. Bunların yanı sıra %71 ve %84 oranda bir gerileme gören Flow ve Ronin düşüşten en çok etkilenen kripto para birimleri arasında yer alıyor. Ayrıca DappRadar’ın raporunda Solana hakkında şu açıklamalar yer alıyor:

“Solana, net kazanan olarak satış sayısını %98 oranıyla neredeyse ikiye katlarken, Ethereum ve BSC sırasıyla %2 ve %-4 ile hemen hemen aynı seviyede kaldı. Ethereum, NFT'ler için birincil blok zinciri olmasına rağmen, Solana nispeten düşük gaz fee nedeniyle yeni NFT projeleri için uygun bir alternatif olarak büyüyor.”

Öte yandan Solana tabanlı NFT'ler için lider pazar yeri olan Magic Eden ve Okay Bears, Solana tabanlı birçok başarılı koleksiyonun piyasaya sürülmesi nedeniyle rekor düzeyde bir yatırımcı çekti. Ayrıca rapora göre 2022 yılının ilk altı ayında Magic Eden, tüm NFT işlemlerinin %10'unu kapsıyor.

Yazı kaleme alındığında Solana 37.48 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article