Dava Açılan Kripto Para Şirketinden Durdurma Kararına İlişkin Savunma!

2 years ago 79

Geçtiğimiz günlerde tanınmış kripto para borsası olan Nexo’ya dava açılmasının ardından yetkililer, faiz oranları vaat ettiğini iddia ederek çeşitli ABD düzenleyicilerine karşı kendini savundu.

Nexo Savunması

Kripto para borsası Nexo açılan davada, ürünlerine aşırı yüksek faiz oranları teklif etmediğini iddia ederek sekiz ABD eyaletinden gelen emirlere karşı kendini savundu. Şirket yaptığı açıklamada, desteklenen kripto para birimlerinin “yüksek çoğunluğunun” faiz oranlarının “tek haneli yüzdelerde” olduğunu belirtti. Ayrıca yetkililer bu oranların, “işimizin temelindeki sürdürülebilirlik ve müşteri varlıklarının güvenliği göz önünde bulundurularak” seçildiğini ve düşük riskli ürünler sunmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Nexo, Axie Inifinity'nin AXS token’ı olan bir kripto para birimi için yalnızca %36'ya varan faiz vaat ettiğini ileri sürdü. Ancak bu token üzerindeki bahis ödülü şu anda %60'a yakın. Nexo böyle yüksek bir oranın bir "istisna" olduğu konusunda ısrarcı olduğu belirtildi. Buna karşılık, şirketin Bitcoin için faiz oranı “nominal” ve genellikle %1,5 ile %7 arasında.

Durdurma Kararı Açıklaması

Bununla birlikte Nexo'nun reklamı yapılan faiz oranları, çeşitli eyaletlerin firmaya yönelttiği suçlamaların merkezinde yer alıyor. Örneğin California'daki düzenleyiciler, firmanın müşterilerini riskler hakkında tam olarak bilgilendirmeden Nexo'nun “önemli ölçüde daha yüksek” getiri oranlarına atıfta bulundu.

Önde gelen borsa Nexo'nun ABD vatandaşlarına hizmet edip etmediği de tartışılıyor. Firma, Şubat ayında BlockFi'ye karşı yapılan eylemlerin ardından artık Faiz Kazanma Ürünü için yeni ABD müşterileri almadığını ileri sürdü. Ayrıca, "mevcut müşteriler ve yeni bakiyeler için ürünü durdurduğunu" belirtti. Yine de eyalet düzenleyicileri dün 93.000 ABD sakininin Nexo hesaplarında 800 milyon dolar tuttuğunu iddia etti. Nexo'nun güncellemesinin geri kalanı dün görülen ifadelerle aynı. Çeşitli durdurma ve vazgeçme emirlerine yanıt olarak Nexo, düzenleyicilerle çalıştığı konusunda ısrar etti ve kendisini rakiplerinden ayırmaya çalıştı.

Read Entire Article