Dev ABD’li Bankadan Çok Önemli Bitcoin (BTC) Hamlesi!

2 years ago 116

Kripto para birimi yönündeki kurumsal ilgi artmaya devam ediyor. Kripto para alanında aktif olarak adımlar atan büyük ABD’li banka Goldman Sachs, OTC işlemi yapan ilk büyük Amerikan bankası oldu.

Goldman’ın Önemli Hamlesi

CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs, Galaxy Digital’in Bitcoin (BTC) ile bağlantılı bir ürününün nakit ödemeli olarak işlemini gerçekleştirdi. Yapılan açıklamalara göre bu hamle OTC işlemlerinin doğası gereği, kurumsal yatırımcılar için kripto pazarlarının geliştirilmesinde dikkate değer bir adım olarak görülüyor.

Bunlara ek olarak Goldman geçen yıl CME Group Bitcoin ürünleri ile işlemlere başlamıştı. Ancak yapılan açıklamalara göre banka, doğrudan Bitcoin kullanarak yani ana para olarak Bitcoin ile işlem yaparak daha fazla risk aldı.

Bunlara ek olarak Galaxy Digital eşbaşkanı Damien Vanderwilt konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “ “Bu işlem, bankaların müşterileri adına kripto piyasasına doğrudan, özelleştirilebilir riskler sunmak için attıkları ilk adımı temsil ediyor.” sözlerini kullandı.

Ayrıca Vanderwilt, opsiyon işlemlerinin tarafsız vadeli işlemlere veya diğer borsa bazlı ürünlere kıyasla piyasalarla çok daha sistematik bir şekilde alakalı olduğunu söyledi.

Kripto Para İşlemleri

Goldman’ın Asya Pasifik dijital varlıklardan sorumlu başkanı Max Minton ise yaptığı açıklamada, “Galaxy ile ilk nakit ödemeli kripto para opsiyon ticaretini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Bu, dijital varlık yeteneklerimizde ve varlık sınıfının daha geniş evrimi için önemli bir gelişme.” sözlerini kullandı.

Öte yandan Goldman’ın küresel kripto ticareti başkanı Andrei Kazantsev Aralık ayında yaptığı açıklamada, bankanın dijital varlıklara bağlı seçeneklere yüksek talep olduğunu ifade etmiş ve “Tasavvur ettiğimiz bir sonraki büyük adım, opsiyon piyasalarının geliştirilmesidir” sözlerini kullanmıştı.

Read Entire Article