Dev Borsa, Bu Ülkenin Kullanıcılarını Uyardı! Hesabınız Bloke Olabilir!

2 years ago 131
Dev Borsa, Bu Ülkenin Kullanıcılarını Uyardı! Hesabınız Bloke Olabilir!

Önde gelen Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para borsası Coinbase‘in bazı Rus müşterilerine bu ayın sonunda hesaplarının bloke edilebileceğini bildirdiği öğrenildi.

Coinbase, Rus Kullanıcılarını Uyardı

Rus iş haber portalı RBC‘nin kripto sayfasının bildirdiğine göre, Rusya’dan bazı Coinbase kullanıcılarının 31 Mayıs’ta hesaplarının bloke edileceğini bildiren mektuplar aldıklarını bildirdi. Şirket, bu kullanıcıların AB yaptırımlarına tabi olmadıklarını gösteren belgeler sunmadıkları takdirde fonlarını geri çekmelerini önerdi.

Kullanıcılara gönderilen mail’de şu ifadelere yer verildi;

31 Mayıs 2022’ye kadar hesabınızdaki tüm parayı çekmeli veya bu yaptırımlara tabi olmadığınızı teyit eden özel belgeleri bize sağlamalısınız.

RBC Crypto tarafından yayınlanan gönderiye göre, önde gelen kripto para borsasının destek ekibi Rusları bu tarihten sonra fonların dondurulabileceğini ve gelecekte hesaplara aktarılan tüm varlıkların da bloke edileceğini söyledi.

Bildirimin haberi, Mayıs ayının başlarında, Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal‘ın, değişimin artık platformun AB kuruluşlarına kayıtlı veya Avrupa Birliği içinde bulunan belirli Rus müşterilerine hizmet sağlayamayacağını tweetledikten sonra geldi.

AB’de Bulunmayan Rus Kullanıcılara Hizmet Vermeye Devam Edecek

Grewal, şirketin etkilenen müşterilerle, bu yaptırımların kendileri için geçerli olup olmadığını gösterme fırsatı vermek için çalıştığını veya eğer yaparlarsa paralarını Coinbase‘den çekmelerine yardımcı olmak için güvence verdi. Ayrıca, Coinbase‘in AB’de bulunmayan ve AB kuruluşlarına kayıtlı olmayan yaptırıma tabi olmayan Rus kullanıcılarına hizmet vermeye devam edeceğini vurguladı.

Rus hükümetini ve vatandaşların küresel finansmana erişimini hedef alan batı yaptırımlarının genişletilmesi de kripto alanını etkiledi. Coinbase’in hamlesi, Binance‘in Nisan ayında Rus vatandaşlarına ve kripto varlıkları 10.000 € ‘yu (11.000 $’a yakın) aşan şirketlere yönelik hizmetleri sınırlama kararını takip ediyor.

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası, AB’nin en son yaptırımlarına da işaret etti. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepki olarak üye devletler tarafından onaylanan yeni bir ceza turunda Avrupa Birliği, Rus kuruluşlarına ve sakinlerine “yüksek değerli” kripto varlık hizmetlerinin sağlanmasını yasakladı.

Read Entire Article