Dev Borsa’dan Rus Kullanıcılara Darbe! Hesaplar ve IP’ler Donduruldu

2 years ago 123
Dev Borsa'dan Rus Kullanıcılara Darbe! Hesaplar ve IP'ler Donduruldu

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz tırmanırken kripto para borsaları da Rusya’ya karşı yaptırım uygulamaya devam ediyor. Ukrayna geçtiğimiz hafta içerisinde kripto para borsalarına çağrıda bulunarak rus kullanıcıların hesaplarının dondurulmasını talep etti. Bugün popüler bir borsa rus kullanıcılar için önemli bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

Popüler Borsa, Rus Kullanıcılara Yaptırım Uyguladı

Binance, Kraken gibi büyük borsalar, Ukrayna tarafından yapılan çağrıya hızlı bir şekilde yanıt verdi. Kraken CEO’su yaptığı açıklamada böyle bir hareketin “yasal bir zorunluluk olmadan” yapılamayacağını söyledi. Binance temsilcisi ise, Binance‘in Rusya’daki kullanıcı hesaplarını tek taraflı olarak dondurma planının olmadığını söyledi.

Ancak bazı borsalar, Rusya’daki kullanıcılar için yaptırım uygulamayı kabul etti. Bu borsalara bugün bir yenisi daha eklendi. Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsası Gopax, bugün yaptığı açıklama ile birlikte Rusya Federasyonu’na ait kripto para yatırımcılarının hesaplarını ve IP adreslerini dondurduğunu açıkladı.

Bugün, siyasi gündemleri ve anlaşmazlıkları nedeniyle Ukrayna-Rusya mücadelesinin yedinci günü. Ülkelerin çoğu Rus işgallerine karşı Ukrayna’yı destekliyor. Rus hükümetinin Ukrayna’ya yönelik saldırganlığını yavaşlatmak için ülkelerin çoğu Rusya’ya yaptırım uyguluyor. Bu kritik durumda, uzmanlar Rusya’nın küresel ticaret yapmak için kripto varlıklarına dayalı işlemleri kullanabileceğine inandığından, kripto endüstrisi büyük bir çekiş kazanıyor, bu nedenle kripto ve blok zinciri endüstrisi desteğini kullanarak finansal yaptırımları atlamak kolay olacak.

20 Kullanıcının Hesabı Donduruldu

Ortaya çıkan raporlara göre, Gopax’ın toplam 20 Rus kullanıcının kripto hesabını yasakladığını ve artık bu kullanıcıların cüzdanlarına ve ticaret faaliyetlerine erişemediklerini açıklandı.

Gopax kripto borsası tarafından yapılan resmi açıklamada, bu tür eylemlerin ABD Dış Varlıklar Kontrol Ofisi tarafından uygulanan Yaptırımların ve Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının bir parçası olduğu açıkça belirtildi.

Read Entire Article