Dev Borsa Sınırlarını Genişletiyor! Bu Ülkeden Lisans Aldı

2 years ago 119
Dev Borsa Sınırlarını Genişletiyor! Bu Ülkeden Lisans Aldı

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Kraken, Pazartesi günü Abu Dabi’de faaliyet göstermek için onay aldı. Borsa, bölgede artan kripto benimsenmesinin ortasında, sınırlarını genişletmeye devam ediyor.

Kraken, Abu Dabi’de Orta Doğu Karargahını Kurdu

Dev kripto para borsası Kraken, bugün erken saatlerde Abu Dabi‘de faaliyet göstermek için bir lisans aldı. Hareket, Abu Dabi’nin piyasa kayıt otoritesi tarafından yapılan bir duyuruda açıklandı.

Düzenleyici, borsanın Abu Dabi Global Market finans merkezinden düzenlenmiş bir dijital varlık borsasını işletmek için lisans alan ilk şirket olduğunu söyledi.

Öte yandan hareket, Birleşik Arap Emirlikleri‘nin (BAE) bir sonraki kripto sermayesi olma çabalarının artmasıyla geldi. Piyasa düzenleyicisi tarafından yapılan açıklamada, dünya çapında 9 milyondan fazla kullanıcısı olan Kraken‘in Orta Doğu genel merkezini Abu Dabi’de kurduğunu belirtildi.

Borsa, Abu Dabi’nin mali düzenleyicisinden gerekli tüm izinleri aldı ve “yakında” yatırımcıların doğrudan BAE Dirhemi’nde kripto ticareti yapmasına izin verecek.

Kraken EMEA Genel Müdürü Curtis Ting, BAE’yi kripto dostu yasalara sahip olduğu için övdü ve borsanın “önümüzdeki aylar ve yıllarda” Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde daha da genişlemeyi planladığını söyledi.

Kraken’in onayı, Abu Dabi’de faaliyet göstermek için yalnızca ilkesel bir lisansa sahip olan dünyanın en büyük kripto borsası Binance‘in onayını da geride bıraktı.

BAE Kripto Yatırımcılarını Çekiyor

Ancak hem Binance hem de Kraken kısa süre önce BAE’deki bir başka büyük finans merkezi olan Dubai’de faaliyet göstermek için lisans aldı. Öyle ki Dubai,  yakın zamanda daha fazla yatırım çekmek için kripto dostu yasalar çıkarmıştı.

Öte yandan dünyanın 2 numaralı kripto borsası FTX de kısa süre önce Dubai’de faaliyet göstermek için bir lisans aldı ve bölgesel merkezini Dubai’de kurmayı planlıyor.

Bununla birlikte piyasa hacmi bakımından dev borsaların gerisinde kalan Bybit ve Crypto.com da yakın zamanda Dubai’de faaliyet göstermek için lisans aldı.

Blockchain analitik firması Chainalysis’in 2021 raporuna göre BAE, Orta Doğu’da kripto kullanımında Türkiye ve Lübnan’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Read Entire Article