Dev Borsa Tepki Çeken İşlem Ücreti Kararından Geri Döndü!

2 years ago 87

Lüksemburg merkezli dev kripto para borsası Bitstamp, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, belirli müşterilerinin aktif olmayan hesaplarından aylık 10 Euro işlem ücreti alma planıyla devam edilmeyeceğini duyurdu.

"Hareketsizlik Ücreti" Rafa Kaldırıldı

Bitstamp, planlanan işlem ücretini ilk olarak 1 Temmuz'daki bir blog gönderisinde duyurmuş ve 1 Ağustos itibariyle belirli müşterilerden "hareketsizlik ücreti" adı altında her ay 10 Euro alınacağını belirtmişti.

Söz konusu işlem ücreti, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yerleşik müşteriler hariç, geçen yıl herhangi bir işlem yapmamış veya işlem gerçekleştirmemiş, hesap bakiyesi 200 Euro'nun altında olan müşterilere uygulanacaktı. Bitstamp, müşterilerinin bazılarının yeni işlem ücreti uygulamasının duyurulduğu ilk blog gönderisine gelen tepkilerin ağırlıklı olarak olumsuz olduğunu kabul etse de işlem ücreti kararında geri adım atmamıştı. Ancak borsa, şimdi söz konusu duyurunun ardından müşterilerden gelen görüşlerin dikkate alındığını öne sürerek hareketsizlik ücreti planını rafa kaldırdığını açıkladı.

Bitstamp CEO'sundan Açıklama Geldi

Bitstamp CEO'su JB Graftieaux, yapılan basın açıklamasında, "Herkesin görüşünü dikkate aldık ve hareketsizlik ücreti uygulamasını iptal etmeye karar verdik. Müşterilerimizi dinlemek hizmet DNA'mızın bir parçası. Bitstamp'ın hedefi her zaman sektör lideri hizmetler sunan güvenli ve güvenilir bir ticaret platformu olmak olmuştur ve biz bu yolumuzdan sapmak niyetinde değiliz." ifadelerini kullandı. Bitstamp, basın açıklamasında "finansal pozisyonunun güçlü ve sağlıklı kaldığını" da eklemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kripto para borsaları, piyasa genelindeki işlem hacimlerindeki düşüşten dolayı oldukça zorda. Kripto para piyasalarındaki son çöküşle birlikte kimi borsa iflasın eşiğine gelirken, kimi borsa kepenk indirmek zorunda kaldı. Buna karşın, hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, 6 Temmuz'da beşinci yılını kutlamak için BTC/AUD, BTC/BIDR, BTC/BRL, BTC/BUSD, BTC/EUR, BTC/GBP, BTC/RUB, BTC/TRY, BTC/TUSD, BTC/UAH, BTC/USDC, BTC/USDP ve BTC/USDT işlem çiftlerinde 8 Temmuz itibariyle işlem ücretlerinin kaldırdığını duyurdu.

Read Entire Article