Dev Borsadan Popüler Altcoine Özel Duyuru!

2 years ago 94

Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsalarından biri popüler bir altcoin için özel duyuru yayınladı. Ağustos ve Eylül aylarında birçok altcoin önemli güncellemeler yaşayacak. Bunların başında Cardano’nun Vasil hard forku ve Ethereum’un Merge (birleşme)’i geliyor. Peki yatırımcıların nelere dikkat etmesi gerekiyor. Duyuru kimleri ilgilendiriyor?

FTX Borsası Kripto Paralar

Binance ve Coinbase kadar popüler olan FTX borsası 2022 yılında adından çok fazla söz ettirdi. Özellikle iflas eden kripto şirketlerini satın alma çabaları ve SBF tarafından yapılan iddialı açıklamalar onu manşetlere taşıdı. Hatta bazılar Alameda ve FTX’in büyük kripto kışının tetikleyen çöküşün sorumsu olduğunu bile iddia ediyor. Terra sisteminin sömürülmesi ve stETH tarafından yaşananlar şüpheli işlemlerdir ancak failler net biçimde ortaya çıkmadı.

FTX borsası tarafından yapılan son duyuru ise Ethereum’un büyük güncellemesiyle ilgili. Bildiğiniz üzere önümüzdeki ayın ikinci yarısında Ethereum tamamen PoS konsensüs mekanizmasına geçiş yapacak. Vakıf ve topluluğun önemli kısmı PoS ağını destekliyor ancak PoW tabanlı ağın devam etmesi için mücadele edenler de var.

Ethereum Merge Duyurusu

FTX borsası yaşanacak karmaşayı önlemek için önemli bir duyuru yayınladı. Daha önceki makalelerde de ifade ettiğimiz gibi bir veya birden çok ETH alternatifi görebileceğimiz sürece giriyoruz. FTX duyurusu ise aşağıdaki gibi;

“Birleştirmeden sonra olası çatal(lar) hakkında daha fazla ayrıntı vermemiz gerekiyor. 2022 yılının üç veya dördüncü çeyreğinde gerçekleşebilecek Birleşmeden sonra, bir veya daha fazla çatal ortaya çıkabilir. FTX, çatallı tokenlerin (ETHPoW örneğin) dağıtımını değerlendirecektir. FTX, çatallanmış tokenları dağıtmaya karar verirse, ETH borçlularından, çatal anlık görüntüsünden itibaren FTX ETH bakiyelerine göre çatallı token(ler)den ücret alınacaktır. FTX, çatallı tokenları dağıtmaya karar verirse, proje tamamlandıktan sonra tokenları dağıtacağız. FTX, çatallı tokenlerin listesini daha sonraki bir tarihte değerlendirecektir. Birleştirmeden sonra ETH PoS için “ETH” kodu kullanılacaktır.”

BitMEX ve birkaç borsa Merge sonrası hemen çatallı tokenleri listeleyeceğini açıklamıştı. Yatırımcılar ellerindeki ETH miktarınca PoW ağındaki alternatif ETH tokenlerini de alabiliyor olacak. Bu durum birçok ETH yatırımcısına airdrop sebebiyle ciddi kazançlar getirebilir. Ancak birçok noktada yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Örneğin Merge sırasında ve hemen sonrasında NFT’lere verilecek teklifler veya DeFi işlemleri riskli olabilir. Bu sebepten kullandığınız platformun PoS ve devam etmesi gereken PoW çatalı hakkındaki durumunu yakından izlemelisiniz. Benzer duyurular geldikçe topluluklar bunları paylaşıyor olacağız. FTX “şimdilik” PoS ağındaki ETH dışında bir varlığın ayrıca listelenmeyeceğini teyit etmiş oldu. Eylül ayı yaklaştıkça (airdrop ETHPoW vs sebebiyle) ETH talebinin artması ve fiyatın daha da yukarı çıkması bekleniyor.

Read Entire Article