Dev Borsadan Şok Karar: Kullanıcılardan Her Ay 10 Euro Ücret Alınacak

2 years ago 86

Hacim bakımından en büyük 20 kripto para borsası arasında yer alan Bitstamp, kullanıcılarından "Hareketsizlik Ücreti" adı altında her ay işlem ücreti alacağını duyurdu.

Aktif Olmayan Hesaplardan Ücret Alınacak

Kripto para borsası Bitstamp, yayımladığı blog gönderisinde, her ay alınacak olan yeni işlem ücretinin, hesaplarında 200 dolardan az para bulunan ve son 12 ay içinde platforma kripto para yatırmamış, işlem yapmamış veya fiat para yatırmamış olan belirli hesapları etkileyeceği belirtildi. Gönderiye göre, uygulamaya başlanacak olan yeni işlem ücreti 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak ve ABD'deki kullanıcıları etkilemeyecek.

Bitstamp müşterilerinin çoğu, Hareketsizlik Ücreti'nden etkilenmez. Ücretleri kimse sevmez (biz de sevmeyiz!), ancak defterlerde etkin olmayan hesaplar bulundurmak bir maliyettir ve tüm müşterilerimize harika hizmetler sunmaya devam etmek için Hareketsizlik Ücreti'ni uygulamak için zor bir karar aldık.

Borsa, yeni hareketsizlik ücretiyle ilgili ek bilgileri sağladı ve aktif Bitstamp müşterilerinin bakiyeleri ne olursa olsun hiçbir şekilde söz konusu işlem ücretini ödemeyeceklerini ekledi.

1 Ağustos 2022'de, önceki 12 ay içinde Bitstamp Earn ile varlık ticareti yaptıysanız, yatırdıysanız, çektiyseniz veya stake ettiyseniz, işlem ücretinden hiçbir şekilde etkilenmezsiniz. Toplam bakiyeniz 200 Euro'nun üzerinde veya altında olması önemli değil, siz aktif bir müşterisiniz.

Blog gönderisinde, ayrıca hesaplarında 200 dolardan fazla parası olan müşterilerden 10 Euro hareketsizlik ücreti alınmayacağı da belirtiliyor.

İşlem Ücretini Ödememek için 3 Koşul

Tüm bunlara ek olarak, borsa kullanıcılarının her ay alınacak olan 10 Euro'luk hareketsizlik ücretini ödemekten kaçınabilmeleri için üç koşulu da paylaştı. İlk koşul, bir kullanıcının kripto para satın alması veya satması (kripto para satın almak için minimum miktar EUR/USD/GBP'de 25'dir), ikinci koşul ise fiat veya kripto para yatırması (minimum fiat yatırma miktarı EUR/USD/GBP'de 25'dir). Üçüncü koşul ise kullanıcının varlıklarını Bitstamp'da stake etmesi. Bu şekilde kullanıcıdan hareketsizlik ücreti alınmayacak.

Birkaç kullanıcı, Bitstamp'ın etkin olmayan hesaplardan 10 Euro ücret aldığı haberine yanıt vermek için Twitter'a gitti. Çok sayıda müşterinin, Bitstamp'ın yeni kuralından memnuniyetsizliklerini ifade ettikleri ve borsayı kullanmayı bırakacaklarını söylediği görüldü.

Read Entire Article